Jan van der Heide voor de Sky Cabin op camping Vreehorst. 'Dit is de eerste die hoog op poten staat!' (Foto: Han van de Laar)
Jan van der Heide voor de Sky Cabin op camping Vreehorst. 'Dit is de eerste die hoog op poten staat!' (Foto: Han van de Laar) (Foto: Han van de Laar)

'We wilden graag de hoogte in'

Han van de Laar

Mooie primeur op campinggebied

"Afgelopen winter waren wij op zoek naar een bijzondere accommodatie voor onze camping. Op de glampingbeurs (glamorous camping) in Birmingham liepen wij tegen de Cabin aan", zegt Jan van der Heide, samen met levenspartner Christel Nijensteen, eigenaar van camping Vreehorst.

Miste - "Wij vonden het meteen een prachtige accommodatie, alleen waren wij eigenlijk op zoek naar iets op hoogte. Op de locatie die we ervoor op het oog hadden, zou het mooier en ook unieker zijn als de Cabin een paar meter de hoogte in zou gaan. Daar had de ontwerper zelf niet aan gedacht, maar hij vond het wel meteen een goed idee."

Zo staat in Winterswijk op camping Vreehorst de eerste Sky Cabin op vier meter hoogte. "Deze is inmiddels ook in de verhuur. De boekingen lopen goed, de reacties zijn leuk. We gaan ervan uit dat de Sky Cabin een gewilde verhuuraccommodatie wordt. De Sky Cabin is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Alles wat nodig is voor een comfortabel verblijf is aanwezig. Douche, toilet, gasfornuis, buiten een picknicktafel en een ligbed en natuurlijk een hangmat. Daarnaast heeft de Sky Cabin een prachtig uitzicht over de weilanden en de bosrand van de Bekendelle.

Herhalingsbezoekers

Camping Vreehorst draait wederom een goed seizoen. Vooral van april tot oktober is het druk op de camping, maar ook de wintermaanden worden steeds drukker. We zien ook veel 'herhalingsbezoekers'. Dat is altijd leuk, want het betekent dat het goed is bevallen. Tegelijkertijd kijken mensen of er nog veranderingen zijn. Aan die verwachting proberen we te voldoen. We zijn altijd wel aan het vernieuwen en hebben nog volop plannen!"

Er is een ruime keuze in overnachtingsmogelijkheden, uiteraard met eigen caravan, camper of tent. De meeste plekken beschikken over een sanitaire unit. Daarnaast zijn er lodge- of safaritenten en bijzondere trekkershutten, eveneens van alle gemakken voorzien. Uiteraard zijn er ook veel Duitse bezoekers en we zien een toename van het aantal Belgen en zelfs Scandinavische bezoekers. Die komen tevens vaak voor vrijetijdsmarkt Obelink, een enorme trekpleister."

Vakantiebeurs

Camping Vreehorst is ook blij met Stichting Achterhoek Toerisme en 100%Winterswijk. Daarmee, en met Achterhoekse collega's, staan ze altijd op de vakantiebeurs in Utrecht. Dat werpt zijn vruchten af, de Achterhoek groeit nog steeds als bestemming. Wensen zijn er altijd. Jan: "We willen een nieuw centrumgebouw met receptie en horeca. De huidige receptie wordt dan een indoor-speeltuin. In de nabijheid zijn de oude vuilnisstort en de kleiputten. De gemeente heeft daar een gebiedsvisie over geschreven. Wij zien mogelijkheden om aan die toekomstige invulling een bijdrage te leveren. Al met al loopt het goed en de toekomst zien we dan ook zonnig tegemoet!" Info: www.vreehorst.nl of Camping Vreehorst op Facebook.

Meer berichten