Foto: Yvette Toebes

8-ste prijs voor Merel Bentsink tijdens de Geldersche Kampioenschappen

Winterswijk - Vrijdag 2 augustus en zaterdag 3 augustus vonden in Zieuwent de Geldersche Kampioenschappen plaats. In de maanden mei/juni/juli kon je je hiervoor plaatsen d.m.v. selectie wedstrijden.

Merel Bentsink, uitkomend voor PC Buitenbosch wist zich met 2 pony’s te plaatsen. In de klasse B dressuur categorie D/E kwam ze aan de start met Aalbrinkhoeve’s Golden Lady. In de proef een klein beetje spanning, maar met 189.5 en 205.5 punten zijn we zeer tevreden. Uiteindelijk heeft ze zich hiermee als 4e geplaatst voor de finale van zaterdag.

Daarna kwam ze met Aalbrinkhoeve’s Storm in dezelfde klasse aan start. Helaas 1 grote fout in de proef, maar met 194 & 190.5 punten op ’t randje ook geplaatst voor de finale.

Zaterdag tijdens de finale moest ze met Aalbrinkhoeve’s Storm de spits afbijten, een keurige ontspanning proef leverde haar 187 & 198.5 punten op. Hiermee is ze uiteindelijk op een keurige 8e plaats van Gelderland & Flevoland geeindigd.

Daarna kwam ze ook nog met Aalbrinkhoeve’s Golden Lady aan de start, helaas tijdens ’t losrijden niet zo kunnen rijden als gehoopt, maar in de proef wisten ze zich redelijk te herstellen. Met 180 & 184 punten eindigde ze op een keurige 18e in een sterk deelnemers veld van 47 deelnemers.

Meer berichten