Daddy-care omvat informatieve bijeenkomsten voor gescheiden en alleenstaande vaders uit de hele Achterhoek. (Foto: PR)

Daddy-care: bijeenkomsten voor gescheiden en alleenstaande vaders

Op zaterdag 20 juli gaat bij stichting OCKie 'Daddy-care' van start. Dit is het eerste project dat vanuit de nieuwe stichting, ontstaan vanuit de Speelgoedbank Achterhoek, opgestart gaat worden. Wat en voor wie is Daddy-care?

Winterswijk - Daddy-care omvat informatieve bijeenkomsten voor gescheiden en alleenstaande vaders uit de gehele Achterhoek die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op zoek zijn naar advies en pappa's die het leuk vinden hun kennis en ervaringen te delen. Mettertijd worden workshops georganiseerd en sprekers uitgenodigd.

Daddy-care is ontstaan vanuit de vraag van een alleenstaande vader (Glenn te Rietstap) die met vragen rondliep waarvan hij het gevoel had ze nergens te kunnen stellen of hier geen bevredigend antwoord op kreeg. Samen ga je op zoek naar antwoorden, oplossingen en kun je ongegeneerd lachen om de meest dwaze situaties waar je als vader zomaar in kan belanden, maar er zullen ook zeker verdrietige verhalen loskomen. Glenn is inmiddels ingelijfd als vrijwilliger en heeft zich verbonden aan Daddy-care.

Juiste tools
Vaak is het al lastig genoeg om de juiste tools te vinden in de opvoeding van kinderen of om te gaan met een ex-partner en opvoeding of communicatie laat staan wanneer je er alleen voorstaat.
Alle aspecten komen aan bod, van hoe vlecht ik haar in tot de zwaardere onderwerpen, welk gesprek voer ik in welke levensfase of het alom gevreesde. 'Hoe moet ik hier nu weer mee omgaan?' Dit kan direct of indirect aan de kinderen gerelateerd te zijn.

Bijeenkomsten
De ochtenden zijn in eerste instantie een keer per maand, al naar behoefte mogelijk vaker.
En heb je geen oppas? De speelgoedbank is op deze ochtenden geopend dus voor de kids is er vermaak genoeg. De bijdrage per bijeenkomst is 2 euro incl. koffie/thee en wat lekkers voor jezelf en de kinderen.

Voor aanmelden of vragen: Stichting OCKie, Torenstraat 9, Winterswijk, www.ockie.eu, daddy-care@ockie.eu, 06 588 956 60.

Meer berichten