Muzikanten van het Jiang Su Rui Heng Wind Orchestra uit China in actie bij recreatiecentrum De Twee Bruggen (Foto: Lineke Voltman)
Muzikanten van het Jiang Su Rui Heng Wind Orchestra uit China in actie bij recreatiecentrum De Twee Bruggen (Foto: Lineke Voltman)

Chinees jeugdorkest communiceert met de taal van de muziek

Onder de titel 'Excelsiors Camping Life' traden alle jeugdonderdelen van de muziekvereniging zondagmiddag op bij camping De Twee Bruggen, zoals Pretteketet, het kabouterorkest, leerlingenorkest, de jeugdslagwerkgroep en de majorettes.

(door Lineke Voltman)

Miste - Speciale gast was het jeugdorkest Jiang Su Rui Heng Wind Orchestra, alle leden zijn leerlingen van de Confucius Temple Primary School uit Nanjing in China, de stad die Excelsior bezocht tijdens hun achtdaagse concertreis naar China in 2017.

Het optreden van het jeugdorkest is onderdeel van een concertreis door Europa. Het jeugdorkest geldt als een van de beste basisschool orkesten uit China en staat onder leiding van dirigent Zhang Long. Communicatie

Naast een eigen optreden met voornamelijk Chinese muziek heeft het jeugdorkest ook samen met het leerlingenorkest opgetreden. Volgens voorzitter Arjan Bentsink van Excelsior is mondelinge communicatie nagenoeg onmogelijk maar kunnen het Nederlandse en Chinese orkest wel samen musiceren dankzij het internationale notenschrift.
Op zondagochtend hebben de jeugdige Chinese musici en hun begeleiders kennis gemaakt met de mooie omgeving van Winterswijk en werd de molen Bataaf bezocht.

Meer berichten