Leonie Hesselink komt nog regelmatig naar Winterswijk, ook op de Markt. Gezellig bijkletsen met familie en vrienden. (Foto: PR)
Leonie Hesselink komt nog regelmatig naar Winterswijk, ook op de Markt. Gezellig bijkletsen met familie en vrienden. (Foto: PR) (Foto: Han van de Laar)

Miss World Nederland Leonie: 'Het was een enerverend jaar'

"Nadat ik vorig jaar onverwacht Miss World Nederland ben geworden, is er veel gebeurd." Leonie Hesselink uit Kotten, inmiddels woonachtig in Nijmegen, blikt terug op een onvergetelijk jaar. Begin juli heeft ze - na een enerverende periode - de kroon overgedragen aan Brenda Muste uit Arnhem.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - "De eerste paar weken word je totaal geleefd. Ik heb heel veel interviews gegeven, zowel voor de kranten als voor de radio. Ook de Winterswijkse Weekkrant hoorde daarbij", zegt Leonie met een lach. "Toen dat werd rustiger werd, kwam ook pas het besef. Maar veel tijd was er ook niet, want ik had regelmatig fotoshoots en modellenwerk en, wat ook erg belangrijk was. Ik moest me focussen op mijn reis naar China. Daar vond de wereldwijde Miss World verkiezing plaats, met 130 deelnemers. Ik vertegenwoordigde Nederland en wilde dat natuurlijk goed doen. Zo ging ik naar Istanboel waar mijn jurk op maat werd gemaakt en later kon ik deze ophalen in Parijs.''

Vier weken van te voren toog ze met vijf koffers in haar eentje naar Schiphol om naar China te vliegen. ''Gelukkig werd ik daar meteen goed opgevangen. Overigens kwamen mijn ouders en vriend Lester later ook naar Sanya in China. Die support was wel fijn. Helaas hoorde ik niet bij de laatste dertig, maar ik heb wel een goede indruk van Nederland achtergelaten. Dat werd van vele kanten bevestigd.''

Goede doel
In de weken ervoor ging Lenie ook regelmatig naar Amsterdam om te werken aan haar sportvaardigheden. ''Daar heb ik ook goed mee gescoord. Sport was één van de challenges. Een andere was 'beauty with a purpose'. Dat heeft te maken met het goede doel waar je je voor inzet. Op internationaal niveau is dat een school op de Filipijnen. Mijn nationale goede doel is dat ik ambassadeur ben bij Claymount Assemblies uit Dinxperlo. Zij hebben een techniek ontwikkeld waardoor het borstonderzoek bij vrouwen zo goed als pijnloos gedaan kan worden en tot een betere diagnose leidt. Die röntgentechniek wordt nu verder gepromoot en daar draag ik een steentje aan bij.''

Presenteren
''Ik had vorig jaar mijn studie HBO-bedrijfskunde af willen ronden, maar dat is iets later geworden. Mijn scriptie is inmiddels af. Nog één examen en dan ben ik klaar. Mijn grootste wens is het om presentatrice te worden. Zowel voor tv, festivals of als dagvoorzitter. Ik heb meegewerkt aan het programma 'Van Gelder VIP Vervoer' en op de Zwarte Cross gepresenteerd.

Vanaf 22 september ben ik een aantal weken op zondag om 11.00 uur op RTL 4 te zien. Dat is een lifestyle programma 'Ik zou wel eens willen weten.' Het wordt op de zaterdag herhaald. Als het lukt om van presenteren mijn beroep maken, dan zou mijn droom helemaal uitkomen. Daarom zijn we ook centraler (Nijmegen) gaan wonen, zowel Lester als ik zijn vaak op pad. Naar de Achterhoek ga ik regelmatig. Ik heb er nog een paard en veulen en ik wil natuurlijk ook mijn familie geregeld zien."

Meer berichten