Koning Jeffrey Pardijs en zijn vriendin Nathalie tijdens de huldiging.
Koning Jeffrey Pardijs en zijn vriendin Nathalie tijdens de huldiging. (Foto: COV Henxel)

Jeffrey Pardijs schutterskoning van School- en Volksfeest in Henxel

Henxel - Het is een prachtige vrijdagochtend wanneer Dorien ten Dolle het School- en Volksfeest 2019 in Henxel van start laat gaan. In verband met de buien moest dit in de feesttent gebeuren. Het volkslied wordt gezongen, de vlag omhoog gehouden, om vervolgens in een bonte stoet richting het koffieadres te gaan. Dat is dit jaar de familie Te Winkel aan de Vredenseweg.

Luide feestmuziek klinkt uit verschillende installaties die de wagenbouwers maar al te graag meeslepen. Muziekvereniging Eendracht haalt ondertussen alles uit de kast om hier overheen te spelen. Eenmaal aan de koffie en een lekkere koek, wordt er bijgekletst. Tijdens het ringsteken blijkt Maik Vreman de beste te zijn. Rond 12.00 uur worden de prijzen voor de mooiste wagens bekendgemaakt. Dit jaar is de eerste prijs voor het Henxels dweilorkest. Alle bouwers zijn als schoonmakers verkleed en de wegen werden van een laag schuim voorzien. De tweede prijs gaat naar de wagen van de Foute Party. De derde prijs is voor de Poar Neem’n wagen. Vervolgens rijden de wagens terug naar het feestterrein met de grote tent. Bij de kinderen heeft de wagen van groep 1-2 de eerste prijs in de wacht weten te slepen.

Vrijdag vol vermaak
’s Middags loopt het terrein vol met mensen die zich graag vermaken met oud Hollandse spelen. Er wordt gehengeld, gevoetbald, geschoten en gesjoeld. ’s Avonds is het tijd voor Games of Henxel, een spannende spelshow waar erg fanatiek en enthousiast aan werd deelgenomen. Een groot succes! Nadien staat Freeline klaar om iedereen aan het dansen te krijgen. Jong en oud geniet onder het genot van een drankje.

Zonnige zaterdag
De volgende ochtend komen koning Aron en koningin Danique met hun gevolg naar de tent voor een koninklijke receptie. Rond 13:00 uur is het bijzonder druk op het terrein. Koning Aron opent het koningsschieten en geeft zo het stokje door aan de nieuwe koning of koningin. De 22 deelnemers doen hun best om de vogel van zijn nest te schieten. Tegen het einde wordt het bijzonder spannend wanneer de vogel voor een groot deel naar beneden komt, maar nog niet genoeg om de nieuwe koning(in) te feliciteren. Na 67 schoten is het Jeffrey Pardijs die het voor elkaar krijgt. Samen met zijn vriendin Nathalie neemt hij de beker en felicitaties in ontvangst. Muziekgroep Unity maakt het feest helemaal compleet.

Vanaf 21 uur staat de band Achtung op de planken met hun spetterende repertoire aan feestmuziek om iedereen aan het dansen te krijgen. Ze krijgen het snel voor elkaar de hele tent te vullen en op kop te zetten. Koning Jeffrey wordt nogmaals in het zonnetje gezet, bier vliegt in het rond, er wordt gelachen, gedanst, gefeest tot in de late uurtjes.

Uitslagen
Vogelschieten dames: 50- : Lesley Wiggers
Vogelschieten dames 50+ : Rina te Winkel
Vogelschieten heren 50- : Maik Vreman
Vogelschieten heren 50 + : Bart Mengers

De uitslagen van de overige spelletjes zijn te vinden op www.covhenxel.nl

Meer berichten