Muzikanten van de huidige 18-plus groep.
Muzikanten van de huidige 18-plus groep. (Foto: PR)

Eendracht start voor vijfde keer cursus Maak Zelf Muziek 18 plus

Winterswijk - Muziekvereniging Eendracht Winterswijk start voor de vijfde keer met de cursus Maak Zelf Muziek 18 plus. Tijdens deze snuffelcursus maken volwassenen kennis met de verschillende instrumenten uit een fanfareorkest.

De eerste les bestaat uit kennismaken en lichte muziek theorie. In de tweede en derde les mogen de cursisten verschillende instrumenten uitproberen en kiezen zij een instrument. Hierop gaan zij in de lessen vier tot en met tien onder de leiding van dirigent Hans Roerdinkholder muziek maken. Uiteindelijk zal de groep enkele liedjes kunnen spelen. De snuffelcursus sluit af met een concertje voor familie en bekenden. Kortom een gezellige en laagdrempelige manier om via deze super leuke cursus kennis te maken met muziek!

De cursus duurt 10 weken en kost in totaal 60 euro. De lessen worden elke vrijdagavond gehouden van 18.30 tot 19.30 uur in de Klephoorn aan de Laan van Hilbelink. De eerste les is op 13 september en de laatste les op 15 november. Zaterdagavond 16 november is de afsluiting van deze cursus en zullen de cursisten en verschillende onderdelen van Eendracht van zich laten horen.

Vakdocent
Na deze snuffelperiode is het mogelijk om te starten met muziekles bij een vakdocent en lid te worden van Eendracht. Naast de les wordt er wekelijks op de vrijdagavond in orkestvorm onder leiding van Hans Roerdinkholder van 18.30 tot 19.30 uur samen muziek gemaakt. Oud-cursisten zullen dit 18 plus orkest muzikaal ondersteunen.

Onlangs zijn 15 cursisten, die begonnen in 2018, doorgestroomd naar het opleidingsorkest o.l.v. Gerd Wensink.

Meer informatie en aanmelden bij leerlingencoördinator Sandrien Huiskamp: sandrien@eendracht-winterswijk.nl of 06-23447508.

Meer berichten