Welk geluid maakt een ree? En waar slapen deze schuwe dieren? Ervaar het tijdens wandeling over landgoed Mentink.
Welk geluid maakt een ree? En waar slapen deze schuwe dieren? Ervaar het tijdens wandeling over landgoed Mentink. (Foto: Natuurmonumenten - Ben Walet)

Reeën spotten op landgoed Mentink

Wie op 23 juli met de boswachter meegaat voor een wandeling over landgoed Mentink komt veel over deze sierlijke dieren te weten. En met een beetje geluk spot je een ree of andere dieren die 's avonds actief zijn.

Winterswijk - Op landgoed Mentink voelen reeën zich in hun element. Het prachtige landschap met afwisselend weitjes, bos en houtwallen is een ideaal leefgebied voor deze elegante dieren. Ze zijn schuw en komen vaak pas tegen de avond tevoorschijn. De boswachter weet de beste plekken om ze te spotten en hun sporen te vinden, al kan hij geen garantie geven dat je ze ook daadwerkelijk ziet. Bovendien zijn de reeën actiever gedurende de bronst, die in deze periode valt. Zo maak je in ieder geval meer kans op een ontmoeting.

Met deze tips maak je nog meer kans op het spotten van wild: doe vooraf geen sterke geurtjes op zoals parfum, wees stil en vergeet je verrekijker niet! Draag ook voldoende warme kleren voor 's avonds, en wandelschoenen.

Aanvang is om 19:00 uur tot 21.30 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 7,-; niet-leden € 10,-; kinderen lid € 5,- voor leden, € 8,- euro voor niet-leden. Tickets zijn alleen vooraf te boeken via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten .

-

Meer berichten