Eigenwijsjerijk geeft Pronsweide speelplezier!

Het is al even geleden, maar met Kerst hebben de kinderen van Eigenwijsjerijk flink hun best gedaan om geld in te zamelen via het verkopen van zelfgemaakte kunstwerken. Bij elkaar is er zo’n 1000 euro opgehaald. Een flink bedrag!

Elk jaar heeft de kerstactie van Eigenwijsjerijk een ander goed doel. Afgelopen jaar is er gekozen om de Pronsweide als doel te kiezen. Eigenwijsjerijk en de Pronsweide zoeken elkaar met regelmaat op qua samenwerking. De kinderen van Eigenwijsjerijk gaan elke 6 weken spelen bij de bewoners van de Pronsweide. Er worden gezamenlijk activiteiten ondernomen. Zowel de ouderen als de kinderen genieten hier enorm van. De kinderen staan altijd te popelen om naar de ‘opa’s & oma’s ‘ te gaan. Samen spelen ze spellen, kletsen en zingen ze en worden er telkens andere activiteiten bedacht om samen te ondernemen. De wisselwerking tussen de kinderen en de ouderen is heel bijzonder en de samenwerking wordt daarom ook gekoesterd.

In overleg met de Pronsweide is er besloten om een spelletjesarcade aan te schaffen voor in het restaurant. Hier kunnen de kinderen die hun eigen (over)grootouders bezoeken dan gebruik van maken. Daarnaast was er nog geld over voor 2 mooie houten spellen ten behoeve van de bewoners. Ook de kinderen van Eigenwijsjerijk zullen hier wel eens mee mogen spelen als ze weer op visite komen.

Meer berichten