Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra Foto: PR

Chinees topjeugdorkest bezoekt Winterswijk

Winterswijk - Zondag 14 juli ontvangt Muziekvereniging Excelsior het Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra in Winterswijk, op Vakantiepark De Twee Bruggen. Tijdens de lunch schuiven ook de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord en de wethouders Inge Klein Gunnewiek en Wim Aalderink aan, om kennis te maken met de Chinese gasten.

In de ochtend staat er voor de Chinese gasten sightseeing in de omgeving van Winterswijk op het programma met onder andere een bezoek aan molen Bataaf. In de middag zal het Chinese orkest deelnemen aan het jeugdconcert van Excelsior. Dit concert start om 14:00 uur bij Vakantiepark De Twee Bruggen. Het Jiangsu Rui Heng Wind Orchestra geldt als één van de beste basisschool orkesten uit China en staat onder leiding van dirigent Zhang Long.

Meespelen
Tijdens het concert krijgen kinderen die komen luisteren dé ultieme kans om met een nummer van het leerlingenorkest mee te spelen. Na afloop van het concert is er tevens de mogelijkheid om diverse instrumenten uit te proberen. Ook informeren we je graag over alle mogelijkheden van muziek maken en dansen bij Excelsior.

Bij goede weersomstandigheden wordt het concert buiten gehouden naast Restaurant de Schoppe aan de Meenkmolenweg 23 in Miste. Bij slecht weer wordt er verhuist naar de overdekte Animatietent op het vakantiepark. De middag eindigt rond 16.30 uur. De toegang voor dit bijzondere concert is gratis.

Meer berichten