Acht deelnemers aan de 24-uurs wandel-estafettetocht draaiden zich om waarna het eindbedrag o de rugnummers zichtbaar werd. Foto: Han van de Laar

Geweldige opbrengst SamenLoop voor Hoop!

Winterswijk - Er kwam veel emotie los bij het bedanken van alle medewerkers door voorzitter Patrick Meekes van SamenLoop voor Hoop. Die emotie werd nog versterkt toen het eindbedrag bekend werd gemaakt. Met 74.490,65 euro werd een geweldig resultaat gehaald.

(door Han van de Laar)

Het bedrag werd onthuld toen acht deelnemers aan de 24-uurs wandel-estafettetocht zich omdraaiden. Daardoor werden de 'rugnummers' zichtbaar. De cheque werd in ontvangst genomen door Ingrid te Veldhuis, regiomanager van het Koningin Wilhelmina Fonds. Ingrid: "Alles gaat naar onderzoek en het bestrijden van kanker. Enorm bedankt!"

Winterswijk - Anderhalf jaar geleden klopte Patrick Meekes bij burgemeester Bengevoord op de deur. Of het mogelijk was ook een editie van SamenLoop voor Hoop te organiseren. De burgemeester zag geen reden om dat initiatief niet van harte te ondersteunen en zegde direct zijn medewerking toe. Samen met zijn vrouw Sandra ging Patrick aan de slag. Er werden commissievoorzitters geworven voor de zeven werkgroepen en tientallen vrijwilligers.

Geweldig evenement
In korte tijd werd er een geweldig evenement op poten gezet, met zo'n 37 teams en 735 deelnemers. Atletiekvereniging Archeus en vele anderen leverden bijdragen. Dit alles voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Het doel van de 24-uurs estafette tocht is dat lopers in teamverband geld inzamelen voor experimenten en onderzoeken voor betere behandeling van kanker. In een truck van HSF hingen portretten met de indringende persoonlijke verhalen van mensen die aan kanker lijden. Een aantal van hen was zelf als ere-gast aanwezig.

Kaarsjes
Hoewel het zaterdagavond even een paar uurtjes regende en het enige moeite kostte om de kaarsjes aan te steken, was het evenement uitermate geslaagd. "Het is zeker voor herhaling vatbaar, maar volgend jaar is misschien iets te snel", geeft Kathy Wolterink namens de organisatie aan. "Eerst evalueren, maar dit was zonder meer geweldig." 

Meer berichten