Else Klomps (midden) en Joke Droppers zijn blij met het resultaat.
Else Klomps (midden) en Joke Droppers zijn blij met het resultaat. (Foto: Ans ter Horst)

Meimarkt Jacobskerk brengt 780 euro op

Winterswijk - De gezellige Meimarkt, die de Handwerkontmoeting van de Protestantse Gemeente in de Jacobskerk hield, heeft 780 euro opgebracht. Else Klomps kreeg een symbolische cheque met dit mooie bedrag in Den Angang aangeboden door leidster Joke Droppers. De deelneemsters komen daar in het seizoen iedere twee weken bij elkaar om voor het goede doel te breien en haken èn elkaar te ontmoeten.

Het geld is voor het Samenrijderspunt, waar duofietsen kunnen worden geleend door mensen, die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen. Zij doen dat dan samen met een bekende of vrijwilliger. Else Klomps was “hartstikke blij” met de gift voor dit doel, waarvoor veel belangstelling bestaat. Voor het volgend seizoen kiest de Handwerkontmoeting weer een ander Winterswijks project.

De opbrengst was het resultaat van de verkopen van handwerkstukken, de deelname aan raadspelletjes en bijvoorbeeld vrije giften. Prijswinnaars van de omgehaakte tassen met inhoud waren Hanneke Hoitink en Ineke Klomps. En van de met een schaapje of muisje omgehaakt krukje respectievelijk Joke Lammers en Corrie Janssen. Hiervoor was 1100 en 310 meter garen gebruikt.

Dorcas
Een deel van de overgebleven handwerkstukken is geschonken aan de grote winkel van de Stichting Dorcas in Aalten, waar allerhande spullen verkocht worden voor goede doelen in o.a. Oost Europa en Afrika. SKB4Gambia krijgt dit jaar eveneens nog vele handwerkstukken voor baby’s in het ziekenhuis van Serrakunda. Daarnaast blijft de Handwerkontmoeting borstprotheses breien voor de Stichting Breiboezem. En nieuw: tasjes hiervoor breien of haken. Op 19 september komt men voor het eerst weer bij elkaar.

(Tekst: Ans ter Horst)

Meer berichten