Twee medwerkers van het DOE-Team aan de slag met de omheining.
Twee medwerkers van het DOE-Team aan de slag met de omheining. (Foto: Present Winterswijk)

DOE-Team en Present maken omheining

Twee medewerkers van het DOE-Team Winterswijk hebben in juni samen met Present Winterswijk een project uitgevoerd. Ze hebben een omheining gemaakt om de tuin van een alleenstaande man met een verstandelijke beperking. De man vond het erg onprettig dat andere mensen en dieren zo maar in zijn tuin konden komen en wilde graag een afzetting. Zelf lukte het hem niet om dit te organiseren en daarom schakelde zijn begeleider van Estinea Present in.

Winterswijk - Present pakte de klus samen met het DOE-Team op. Bij dit team werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die extra begeleiding nodig hebben om weer aan het werk te kunnen. Ze werkten een aantal dagdelen achter elkaar aan de omheining. “Deze klus was voor ons een leuke afwisseling. Normaal werken we meestal in het groen. De bewoner heeft ons ook goed verzorgd tussendoor en hielp zelf ook actief mee”, laten de mensen van het DOE-Team na afloop weten.

Drie vrijwilligers van Present hebben een dag nadat het DOE-Team klaar was de overgebleven materialen opgehaald, zodat de tuin weer schoon was.

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Helpen?
Lijkt het jou leuk om als vriendengroep, familie, vereniging, collega’s of andere groep een mede-Winterswijker te helpen bij een praktische klus in huis of tuin en een leuke dag te bezorgen? Neem dan contact op met Anneke van Nierop van Present Winterswijk, annekevannierop@presentwinterswijk.nl. Meer informatie over Present vind je op www.presentwinterswijk.nl.

Meer berichten