Foto: van der Galien

15e Kunstmarkt bij Berenschot's Watermolen met 90 kunstenaars

Goede kunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek door het geheel zo aan te kleden dat niet alleen kunstkenners en liefhebbers inspiratie opdoen en zich vermaken, maar het hele gezin een leuk uitstapje heeft. Dat was en is het uitgangspunt van Kunstmarkt Winterswijk die Tineke en Wineke Buunk van de Stichting Berenschot's Watermölle, op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli houden. Beide dagen kan men terecht van 11.00 tot 17.00 uur.

Woold - Uitgangspunt was én is daarbij dat de aangeboden kunst divers én kwalitatief goed is. "Na aanmelding maken wij een selectie. Over smaak valt niet te twisten, maar het selecteren is ook bedoeld om te waken voor een over-aanbod van hetzelfde. We gaan net als verleden jaar zorgen dat er een grote variëteit is dus kunst gemaakt van keramiek, airbrush, sieraden, olieverf schilderijen, kunst van textiel, glas, aquarellen, beeldhouwen, houtbewerking, metaal en eigenlijk te veel om op te noemen. Hoewel het aanbod verleden jaar al groot en divers was blijven we toch op zoek naar nóg meer andere kunstuitingen.''

Kunstenaars uit heel Nederland, België, Duitsland exposeren en verkopen hier eigen werk. Het publiek kan, wandelend langs de kramen, ongedwongen kennismaken met een uitgebreid aanbod van schilderijen, keramiek, tekeningen, aquarellen, computer- en fijnschilderkunst. Laat u verrassen op deze Kunstmarkt bij het eeuwenoude Rijksmonument Watermolen Berenschot in het Woold.Komend weekend wordt voor de 15e keer door de Stichting Berenschot's Mölle, de jaarlijkse grote Kunstmarkt georganiseerd.

Openbaar kunstbezit
Het Molenplein en de ruimte bij de TOP bij Watermolen Berenschot wordt gedurende dit weekend één groot openbaar kunstbezit. Met maar liefst 90 kunstenaars per dag, die in even zoveel kraampjes & stalletjes vol kunst in de meest uitgebreide betekenis, hun creaties zullen tonen en aan de man/vrouw willen brengen. Dit alles gelardeerd met schildersessies en andere kunstzinnige demonstraties. Muzikale optredens en nog veel meer zorgen verder voor een Franse sfeer op de terrasjes waar volop eten en drinken verkrijgbaar zal zijn.

Deze markt biedt ruimte aan kunstenaars en creatievelingen om zich aan het publiek te vertonen. Ontmoet de kunstenaars die over hun passie uitweiden. Tegelijkertijd is het voor het publiek een laagdrempelige wijze om in aanraking te komen met unieke ontwerpen. De vrolijk gekleurde kunst trekt ieder jaar veel bekijks en de kwaliteit en diversiteit is elke keer weer verrassend goed. Kunstmarkt Winterswijk is een ongedwongen markt, waar een divers creatief en gevarieerd aanbod te vinden is.

Creativiteit
Een markt die staat voor gezelligheid, ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid. Waar jong en oud iets van zijn/of haar gading kan vinden en elkaar kan inspireren. Er zijn ieder jaar weer kramen met allerlei soorten betaalbare kunst van professionele en professionele amateur kunstenaars. U kunt op uw gemak rondkijken, vergelijken, een praatje maken en contact leggen met kunstenaars voor atelierbezoek, overleg over aankopen of het geven van opdrachten. .

Sfeervolle muziek is er te beluisteren. Xandra Storm is er op zaterdag met haar zelf gemaakte handorgeltje en zorgt voor een nostalgische sfeer met Franse chansons en mooie melodieën. Op de zondag zal het trio Camelito voor een muzikale omlijsting zorgen. Na de markt kunt u de gegevens van de kunstenaars terugvinden op www.stichtingberenschot.nl

Zaterdag 6 en zondag 7 juli van 11.00 tot 17.00 uur.
Rondom de markt is er voldoende gratis parkeergelegenheid. De toegang is €3,00 p.p.
Locatie: Berenschot's Watermolen, Wooldseweg 74, Winterswijk-Woold

www.stichtingberenschot.nl

Meer berichten