Een momentopname van de rommelmarkt in 2018.
Een momentopname van de rommelmarkt in 2018. (Foto: PR)

Rommelmarkt bij FC Winterswijk blijft uniek van opzet

Winterswijk - Op zaterdag 29 juni is het weer zover; om 9.30 uur opent de Rommelmarkt van FC Winterswijk haar poorten op sportpark Jaspers. Kijkers en vooral kopers zijn welkom tot 14.30 uur. De markt kenmerkt zich dor het enorm gevarieerde aanbod en de royale brede looppaden.

Deze rommelmarkt is al meer dan 35 jaar een bekend evenement in de regio, met klandizie uit alle windstreken. ''Dit jaar is het aanbod vele malen groter. Dit houdt wel in dat wij als organisatie flink op de kleintjes moeten letten'', aldus mede-organisator Ab Meerdink. ''Het afvalprobleem is gigantisch en dat wordt een steeds groter probleem. Daarom vragen we een kleine bijdrage voor af te voeren goederen.'' Voor de restanten aan het einde van de rommelmarkt zijn ook weer afnemers gevonden. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar de voetballende jeugd van FC Winterswijk.

''Dit hele gebeuren realiseren we met een heel groot team van vrijwilligers, het hele jaar door met allemaal 65/70-plussers, een vaste groep van circa veertig mensen, van ophaaldienst en uitsorteergroep tot verkoop en opbouw'', zegt Meerdink met gepaste trots. ''Ook de ondersteuning vanuit de club is geweldig; jeugd- en seniorenteams helpen mee en zelfs het bestuur staat op het meubelplein. In het kader van Aan de Slag Winterswijk in samenwerking met het Vrijwilligerspunt Winterswijk kunnen we de bewoners van het AZC prachtige werkuren bezorgen, dat heeft het hele seizoen zeer positieve reacties opgeleverd.''

Een greep uit het aanbod
Een prachtige afdeling met jaren 50/60 brocante, curiosa en antiek. De boekenafdeling en alles wat daar bij hoort is groter dan ooit, met lp's en cd's volop op voorraad. Verder schilderijen en allerlei prenten en tekeningen, zo'n 250 in getal. Sla je slag bij de kledingafdeling, mooie tweedehands kleding, schoenen, koffers, sportspullen en zelfs een pashokje ontbreekt niet. Zoek je iets op gebied van audio, video en huishoudelijke apparatuur? Het is er er volop. Bijzondere lampen, kappen, staande lampen, alles is er.

Dan is er nog een keur aan gereedschap, witgoed, alles voor de tuin en dat allemaal voor een habbekrats. Op het gebied van huishoudelijk is er teveel om op te noemen; van glas, porselein, riet, tot Tupperware, pannen en bloemenvazen. Ook de bloemenafdeling overtreft dit jaar alle verwachtingen.

Het Rad van Avontuur draait eveneens op volle toeren, met  vele prijzen een flinke trekker op de markt. Ook aan de inwendige mens ontbreekt het niet. Parkeren en entree tot de rommelmarkt is gratis.

Meer berichten