Impressie hondendag KCW 2018
Impressie hondendag KCW 2018 (Foto: Ronny Elschot)

Open dag Kynologenclub Winterswijk e.o.

Winterswijk - Kynologenclub Winterswijk e.o. houdt op zondag 30 juni haar jaarlijkse Hondendag. Deze wordt gehouden van 10.30 uur tot 15.00 uur op het trainingsveld van de vereniging aan de Frerikshof 7.

Hondenbezitters zijn met hun viervoeter welkom bij de opening om 10.30 uur. Er is een programma met doorlopende activiteiten. Tevens kan men jonge honden (leeftijd tot één jaar) laten keuren door keurmeester Marcel Davids. Hij let daarbij niet alleen op het exterieur van uw hond, maar ook op het loopwerk, het gedrag en het karakter van de hond en de relatie tussen eigenaar en hond. men krijgt ook een keuringsverslag mee naar huis. Na de keuring kunnen de deelnemers bij Broon Dierbenodigdheden een attentie ophalen. Daarnaast doet uw keuringsnummer mee in de verloting van de gratis KCW-cursus: een mooie aanleiding om u met uw hond in te laten schrijven. De winnaar hiervan wordt na afloop van de Hondendag bekend gemaakt. Inschrijven voor de keuring - niet kostenloos – is mogelijk vanaf 10.30 uur. Er wordt op volgorde van inschrijving gekeurd.

Rond 12.00 uur is er gelegenheid om de diploma’s op te halen voor die leden die de voorjaarscursus(sen) met een voldoende examen afgesloten hebben. Er worden verschillende demonstraties gegeven van de cursussen die de Kynologenclub gedurende het jaar verzorgt, zoals de gehoorzaamheidscursussen (obedience) en behendigheid (agility) op verschillende niveaus. Er is voorlichting over deze cursussen, die door ervaren instructeurs gegeven worden en de andere activiteiten van de club. Verder zijn er demonstraties omtrent cani-trail en doggy dance. Er is ook weer een wildbaan.

Je kunt je hond laten fotograferen of zelfs een geborduurde afbeelding van het ras van je hond laten maken of bestellen. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen zich laten schminken als hun hond of als een ander dier naar keuze. Er is de mogelijkheid om je te laten voorlezen met een heuse voorleeshond. Een loterij met mooie prijzen is ook een vast onderdeel op deze open dag voor jonge honden. Sponsor Broon Dierbenodigdheden staat paraat met een kraam op het veld.

Dierenartsenpraktijk Wenters uit Winterswij geeft adviezen geven over zomerse ongemakken als oververhitting en teken.

Meer berichten