Het bestuur van de Buurtvereniging Vosseveld heeft zin in feest! Coen Damkot ontbreekt op deze foto.
Het bestuur van de Buurtvereniging Vosseveld heeft zin in feest! Coen Damkot ontbreekt op deze foto. (Foto: Bianca Klein Langenhorst)

Fuchsenfest in Vosseveld onderweg naar 75-jarig jubileum

Winterswijk - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vieren de Vossevelders hun 74-jarige volksfeest. Dit jaar beginnen ze met een versterking van hun samenwerking met de voetbalvereniging Vosseveld. ''We mogen al jaren gebruik maken van het mooie voetbalcomplex wat wij dan weer voor een weekend omtoveren tot een feestterrein. De horeca zal vanaf dit jaar namelijk mede verzorgd worden door leden van VV Vosseveld. Hierdoor zetten we ons samen in voor behoud van deze verenigingen voor nu maar ook voor de toekomst'', zo laat het volksfeestbestuur weten.

Op vrijdagavond wordt traditioneel begonnen met het Vosschieten worden. Anne Roerdinkholder zal haar titel dan overdragen aan de nieuwe Vossenjager. ''We gaan daarna verder in het thema Fuchsenfest en met de muziekband Dreamcast vieren we een Tiroleravond in juni. Graag nodigen we alle inwoners van Vosseveld en leden van de voetbalvereniging Vosseveld, die nog geen lid zijn van de Buurtvereniging, uit om samen met ons het Fuchsenfest te vieren.''

Vlaggen ophalen
Op zaterdagmorgen worden voor het eerst de vlaggen weer opgehaald bij voorzitter Gerald Roerdinkholder aan de Lageweg. Hierna gaat de optocht met de muzikanten van Excelsior naar de families Sikkink en Bonnink aan de Steengroeveweg. In de middag zijn er weer de spelletjes voor jong en oud. Vanaf 16.30 uur wordt er onder muzikale begeleiding van Geert Krosenbrink verder gefeest en kan er tot 21.00 uur onder het genot van een drankje alvast vooruitgekeken worden naar het 75-jarig jubileum in 2020.

Meer berichten