Volksfeest Huppel, Henxel en aangrenzend Dorpbuurt

Huppel - De ingezetenen van Huppel Henxel en aangrenzend Dorpbuurt vieren in het eerste weekend van juli hun traditionele school- en volksfeest. Feestlocatie is als vanouds het terrein bij basisschool 't Waliën. De feestelijkheden beginnen op vrijdag 5 juli met een optocht.

Op de tonen van Crescendo Ratum gaat het vanaf 8.30 uur via de Walienseweg, Schaapsweg, Vredenseweg, Gibbroekweg naar de stopplaats bij Huiskamp. Via de Gribbroekweg, Waliënseweg en Schaapsweg keert men terug bij de feesttent. Hier zal voorzitter Hans Honderslo de prijzen bekendmaken voor de versierde wagens. Na de broodmaaltijd wordt een begin gemaakt met het vogelschieten, de kinderspelen en de volksspelen. Ook is er het jeugdkoningsschieten. In de avonduren is het tijd voor het HHD Oktoberfest met muzikale omlijsting van Die Slingetaler.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur wordt koers gezet naar schutterskoning Daan ten Barge aan de Huppelseweg 15. Na het uithalen keert men terug naar de tent voor koffie en broodjes. Om 12.30 uur begint het koningsschieten, waarna de huldiging volgt van de nieuwe koning(in). Op de feestavond gaan de beentjes van de vloer met de band Millennium.

Meer berichten