Foto: Ronald Hoogendoorn

Volleybalinternational Femke Stoltenborg morgen op oude basisschool in Harreveld

Volleybal-international Femke Stoltenborg 'Back to School' in Harreveld

Harreveld – De kinderen uit groepen 3 t/m 8 van basisschool St. Canisius wacht morgen (dinsdag) een bijzondere gymles. Femke Stoltenborg, uitkomend voor het nationale volleybalteam, keert die dag terug naar haar oude basisschool om de leerlingen een inkijkje te geven in haar leven als topsporter. Daarna gaan de kinderen met Stoltenborg de gymzaal in om via een clinic te werken aan hun volleybal skills en zo meteen weer te ervaren hoe sociaal, dynamisch en leuk volleybal eigenlijk is.

De kinderen van St. Canisius en juf Angelique kijken reikhalzend uit naar morgen: "Heel mooi en bijzonder dat we Femke in deze terug rol gaan zien op onze school. Ik denk dat ze veel vragen gaat krijgen over wat je moet doen als je topsporter wil worden, wat je ervoor over moet hebben, maar ook wat je er allemaal voor terug krijgt. Volleybal is leuk, maar best lastig te leren; supergaaf dus dat Femke, een echte Oranje topper, de kinderen een paar tips en trucs gaat leren."

Back to School
Rondom alle grote evenementen die de Nederlandse Volleybalbond de laatste jaren organiseert, is een uitgebreide volleybalstimuleringscampagne, Join Volleybal, opgetuigd. Back to School is één van de onderdelen van Join Volleybal. Binnen Back to School keren Oranje internationals, zowel de zaal- als de beachvolleyballers, voor één dag terug naar hun oude basisschool om de huidige leerlingen te enthousiasmeren voor de sport. De internationals vertellen over volleybal en hun leven als topsporter en verzorgen aansluitend één of meer clinics voor de leerlingen.
In 2022 gaat Nederland het WK Volleybal voor dames organiseren en zal de provincie Gelderland hier een belangrijke partner in zijn. Stoltenborg is de eerste international die in de aanloop naar dit evenement in Gelderland het volleybalvirus komt verspreiden.

Zin gekregen in internationaal topvolleybal?
Ook deze zomer kunnen Nederlandse volleyballiefhebbers weer genieten van mondiaal en Europees topvolleybal. Voor meer informatie en tickets voor Oranje kun je surfen naar www.volleybal.nl/evenementen. De Nederlandse dames komen nog twee keer in Nederland in actie voordat ze deelnemen aan het Olympisch Kwalificatietoernooi. Op vrijdag 26 juli en op zaterdag 27 juli nemen ze het in respectievelijk Almelo en Den Haag op tegen Japan, het thuisland van de Olympische Spelen in 2020.

Meer berichten