Kunstoer in het raadhuis.
Kunstoer in het raadhuis. (Foto Yvette Pierik)

Weer meer bezoekers bij KunstOer

Winterswijk - Na de opening op een wat druilige zaterdagmiddag waren de weergoden tijdens de Pinksterdagen KunstOer zeer goed gezind. Prachtig weer, fijne kunst, mooie erfgoedlocaties, aantrekkelijke muziek en enthousiaste bezoekers. Het waren de ingrediënten die van Winterswijk deze pinksterdagen een stralende plaats maakten.

KunstOer begint steeds meer een begrip te worden in Winterswijk, getuige de nodige bezoekers die van dichtbij maar ook van veel verder weg kwamen en positief over het evenement hadden gehoord. Op de fiets, te voet met de auto het was alle drie mogelijk. Een aantal bezoekers lukte het om in twee dagen langs alle locaties te gaan, waarna ze wel 50 km fietsen achter de rug hadden.

Unaniem positief
Op alle locaties zijn dagelijks tussen de 250 en 350 bezoekers geweest. Soms was het de kunst soms was het de erfgoedlocatie waardoor mensen naar een bepaalde plek trokken. Met de combinatie van muziek, een korte lezing, wandeling, een interview of een workshop was er voor ieder wat wils. De reacties van de bezoekers waren ook unaniem positief. Een bezoeker: "Ik ben op plekken geweest waar ik al 45 jaar voorbij fiets en nu van binnen heb kunnen bekijken" en "Ik dacht bij textielkunst aan haken en borduren maar dit is prachtig om aan de muur te hangen."

Lustrum
Volgend jaar beleeft KunstOer het eerste lustrum. Het moet opnieuw een verrassend en mooi evenement worden, aan de organisatie van KunstOer zal het niet liggen. Omdat een dergelijk evenement veel geld kost, is er de mogelijkheid om vriend van KunstOer te worden. Zie daarvoor de website kunstoer.nl

Meer berichten