Het atelier van Gerri Grijsen. Foto: PR

Landelijk open atelier weekend in atelier Gerri Grijsen 22 en 23 juni

Tijdens de zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni stellen beeldend kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek.

Ratum - Vanwege het succes van voorgaande jaren wordt het Landelijk Atelierweekend dit jaar tweemaal georganiseerd: de zomer-editie op 22 en 23 juni en de winter-editie op 16 en 17 november. In deze weekenden zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken.

Ook in atelier Gerri Grijsen aan de Leeferdinklaan 2 in Ratum bent u welkom op zaterdag 22 juni 13-17 uur en zondag 23 juni 13-18 uur.

Gerri heeft weer een aantal werken van de schilder Thijs Buit weten te machtigen. Thijs Buit (Hattem 1934) ontwikkelde zich al voor zijn opleiding aan de rijksacademie te Amsterdam 1957-1962 tot schilder. Op de rijksacademie kreeg hij les van professor Sierk Schröder. Ook werd hij geschoold in grafische technieken. De werken van Thijs hebben een duidelijke eigen beeldtaal. Hij is gefascineerd door vorm en kleur in het landschap en stilleven. Buit is een bescheiden kunstenaar die nog volop prachtige schilderijen creëert . Zijn werken zijn vertegenwoordigd in verschillende kunstcollecties, gemeenten en musea.

Thijs Buit exposeerde een paar keer eerder succesvol in dit atelier in Ratum, een expositie die verzamelaars uit het hele land trok. Verder toont Odette Jacobs dit weekend haar bijzondere, duurzame designtassen. En natuurlijk zijn de bronzen beelden waaronder weer een aantal nieuwe van Gerri te zien. Beelden met gevoel van kwetsbare maar sterke mensen en soms dieren.

Buiten dit weekend bent u altijd vrijblijvend welkom op afspraak. Vrij entree. Info: 06 83574390, info@gerrigrijsen.nl www.gerrigrijsen.nl

Kunstliefhebbers vinden op www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn,

Meer berichten