Frank Kremer, directeur HSF Logistics en wethouder Inge Klein Gunnewiek voor het kantoor van HSF. Inge: "Werkgelegenheid is erg belangrijk voor Winterswijk, daar moeten we vol op inzetten."
Frank Kremer, directeur HSF Logistics en wethouder Inge Klein Gunnewiek voor het kantoor van HSF. Inge: "Werkgelegenheid is erg belangrijk voor Winterswijk, daar moeten we vol op inzetten." (Foto: Han van de Laar)

Wethouder Inge Klein Gunnewiek: 'Ik wil meer doen voor Winterswijk'

Wethouder Inge Klein Gunnewiek van de VVD is sedert 28 februari één van de drie nieuwe Winterswijkse wethouders. Door de breuk tussen het CDA en WB, moest er een nieuw college komen. Dat bestaat nu uit WB, VVD, PvdA en Groen Links. In vier achtereenvolgende edities komen de nieuwe wethouders en daarna Wim Aalderink (WB) aan het woord. In deel twee: Inge Klein Gunnewiek.

(door Han van de Laar)

Winterswijk – Vertel eens, wie is Inge?
"Ik ben in november 1976 geboren in Lichtenvoorde. We woonden buitenaf op de boerderij van mijn opa en oma. Later zijn we meer naar het centrum verhuisd. Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Mijn vader was makelaar. Ik heb op het Marianum gezeten en daarna ben ik aan de IVA Driebergen Business School (Autoschool) gaan studeren. Dat was een goede, brede bedrijfsgerichte opleiding. Daar heb ik veel aan gehad. Vervolgens ben ik gaan werken, onder andere bij Lage Landen, onderdeel van de Rabobank."

Hoe kwam je in Winterswijk terecht?
"We gingen in Hoorn wonen, omdat ik daarvoor vaak in de file stond. Mijn werk en collega's in Zaandam waren erg leuk. Toen mijn relatie van destijds eindigde, ging ik in de weekenden weer stappen in de Achterhoek en leerde mijn huidige partner kennen. Hij komt uit Huppel. Toen ben ik terug verhuisd naar de Achterhoek en werkte als intern accountmanager bij de Rabobank. We zijn in Winterswijk gaan wonen, ook omdat hier veel te doen is en er goede voorzieningen zijn. Inmiddels hebben we samen twee kinderen en het bevalt ons uitstekend hier."

En in de politiek?
"De sfeer bij de Rabobank beviel me steeds minder. Het werd protocollenwerk. Ik ben meer iemand van eigen verantwoordelijkheid, op en top VVD'er. Daarom ben ik voor mezelf begonnen, onder andere als belastingconsulent. Ik gaf ook workshops aan startende ondernemers en was druk met SHE-business, een vrouwennetwerk. In die tijd werd ik gevraagd of ik voor de VVD actief wilde worden. Begin mei 2012 werd ik commissielid en in 2014 als nummer drie in de raad gekozen. In 2018 deed zich de mogelijkheid voor lijsttrekker te worden. Toen heb ik ook aangegeven wethouderskandidaat te willen zijn."

Van de raad naar het college!
"Het was aanvankelijk een teleurstelling dat we niet gevraagd werden deel te nemen aan het vorige college met het CDA, al dan niet met WB. Toen het college viel, waren we er snel uit. Op basis van gelijkwaardigheid vormen we een team met WB, PvdA en Groen Links. Dat is een goede stap geweest. We merken allemaal dat dit college een enorme energie heeft om de zaken aan te pakken. Ook kunnen we het goed met elkaar vinden!"

Vertel eens over je ambitie
"Het mooie is dat iedereen de portefeuille heeft die bij de partij en de persoon past. Wij hebben Economie, Bedrijvigheid en Vrijetijdseconomie, Wonen en Buitengebied, Natuur en Landschap en Financiën. Werkgelegenheid is voor ons erg belangrijk. Daarom moeten er extra bedrijventerreinen komen met inachtneming van de natuur. Een mooie uitdaging. Ook meer huizen voor ouderen die naar een kleinere woning willen. Verder willen we voor jongeren meer starterswoningen creëren. We zitten er als college nu drie maanden, maar het lijkt veel langer. Ik ervaar het echt als een wereldbaan!"

Meer berichten