Silvia Schreurs (l), Harry Kruisselbrink en Nicole Frielink zijn druk met de zoektocht naar 'het geheim van de muziek.'
Silvia Schreurs (l), Harry Kruisselbrink en Nicole Frielink zijn druk met de zoektocht naar 'het geheim van de muziek.' (Foto: Han van de Laar)

Openluchtspektakel van Concordia: ontdekt Arnibalt geheim van de muziek?

Het idee werd geboren toen we op bezoek waren in gebouw Juliana in het Woold tijdens een jubileum in 2018", zegt Silvia Schreurs. "Harry Kruisselbrink vertelde daar op boeiende wijze een verhaal over het Woold." Nicole Frielink, eveneens lid van de concertcommissie, vult aan: "Toen zijn we Harry gaan polsen of hij voor Concordia ook zoiets wilde doen."

(door Han van de Laar)

Kotten - Harry: "Ik moest er even over nadenken. Niet dat ik het niet graag wilde, maar je moet wel een verhaal hebben. Tenslotte gaat het in dit geval om een avondvullende voorstelling. Dat moet blijven boeien. Nu heb ik altijd wel veel ideeën in mijn hoofd. Om een lang verhaal kort te maken, het leek met wel wat en ben aan de slag gegaan. Ik heb er een beetje een 'Da Vinci Code-achtig verhaal van gemaakt."

De voorstelling heet 'Arnibalt en het geheim van de muziek'. Het is het jaar 699 na Christus en Arnibalt, de imperator van Noord Arabië, die in de stad Biral woont, wordt bijna 100 jaar. Hij ontbiedt de ontdekkingsreiziger Marcovaldo. Die geeft hij de opdracht om hem als geschenk voor zijn honderdste verjaardag het geheim van de muziek te brengen. Marcovaldo gaat op stap door onder meer het Midden Oosten, Azië, Amerika en Europa. Overal krijgt hij aanwijzingen en geschenken mee. Of hij daarmee Arnibalt tevreden kan stemmen als hij een jaar later weer op zijn verjaardag verschijnt, dat moet blijken.

Vele continenten worden aangedaan
Willem Naaijkens is de alwetende verteller en Wim de Roos de regisseur. Tevens spelen er acteurs mee. Henk-Jan Heijnen dirigeert en zorgt samen met de muziekcommissie voor de muziek. Omdat er zoveel continenten worden aangedaan, kunnen de muzikanten zich naar hartenlust uitleven. Alle registers worden opengetrokken door de honderdjarige, maar nog altijd springlevende muziekvereniging Concordia.

Kaartverkoop
De voorstelling vindt plaats op zaterdag 29 juni op het sfeervol aangeklede buitenterrein van gebouw Wilhelmina. Naast het harmonieorkest van Concordia doen er diverse acteurs mee aan dit spektakelstuk. Kaartjes in de voorverkoop kosten 10 euro, aan de kassa 12,50 euro. Een kaartje kopen kan via de leden of via concertconcordiakotten@gmail.com. Bij slecht weer wordt de voorstelling naar zondag 30 juni verplaatst. Na de voorstelling belooft het nog lang gezellig te blijven. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

In oktober staat het volgende jubileumonderdeel op het programma in Theater de Storm. Ook dat wordt een muzikaal spektakel, maar dan met alle geledingen. Concordia is te volgen op Facebook en website.

concordiakotten.nl


Meer berichten