Jochem Mullink schaakkampioen

Winterswijk - Jochem Mullink is voor de vierde keer kampioen van schaakclub WSG geworden. Daarmee is hij de opvolger van Klaudio Kolakovic, die dit seizoen derde werd.

Hij was wel de enige die Mullink in 21 partijen wist te verslaan. Verder speelde hij nog vijfmaal remise en won vijftien keer. Een knappe score van 83%. Recordkampioen Henri Abbink werd tweede. Er deden in totaal 47 spelers mee aan de competitie. De hoogsgeëindigde B-speler was Oscar Wamelink, die met de zeven plaats in de totaalstand een knap seizoen draaide. Beste C-speler was Henk te Brinke en de sterkste van de D-spelers was nestor Jaap Wolters, die met al zijn ervaring mening speler te slim af was.

De komende zes dinsdagen met ingang van 11 juni gaat WSG Zomerschaken. Ook niet leden kunnen dan een partijtje spelen bij Grandcafe Willinks. Bij mooi weer mogelijk buiten. Elke speelavond zijn er drie rondes, de eerste om 19.30 uur, maar later binnenlopen mag ook. Vooraf aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Uitslagen ronde 33: Schley-Mullink 0-1, Abbink-Burgers 1-0, Te Sligte-Kolakovic 0-1, Cvetkovic-Boogaard 1-0, Te Brinke-Schuurmans 0-1, T.Dekker-Klein Langenhorst 1-0, Klein Poelhuis-Wolters 1-0, Bierkämper-Poole 0-1, Van Beek-Eckhardt 0,5-0,5, Ruesink-Labee 0,5-0,5, P.Dekker-Deunk 1-0.

Meer berichten