Lucky Cat Las Vegas, kunstwerk van Chrystl Rijkeboer die tijdens KunstOer exposeert bij Vardink. (Foto: PR)
Lucky Cat Las Vegas, kunstwerk van Chrystl Rijkeboer die tijdens KunstOer exposeert bij Vardink. (Foto: PR) (Foto: PR)

KunstOer: pinksterdagen vol kunst & historisch erfgoed

Het driedaagse kunstevenement KunstOer brengt beeldende kunst en historisch erfgoed samen in het pinksterweekend. Met het kleurrijke, informatieve kunstboekje als gids genieten bezoekers op elf erfgoedlocaties van kunstexposities van evenzovele professionele kunstenaars. De organiserende stichting Kunstprojecten Achterhoek koppelt met KunstOer uiteenlopende kunstvormen aan passende erfgoedlocaties.

Winterswijk - Het KunstOer-entreebewijs met bijbehorend kunstboekje geeft in het pinksterweekend toegang tot elf heel verschillende erfgoedlocaties met kunstexposities variërend van textiel, fotografie en schilderkunst tot kunst in brons, steen, keramiek en hout. Bovendien zijn er workshops, lezingen, rondleidingen, demonstraties en sfeervolle concertjes.

Van robuust tot minuscuul werk is te zien bij de theekoepel, het baarhuisje op de Algemene begraafplaats, een oude timmermanswerkplaats en de monumentale boerderijen Vardink en Lemkamp. Maar ook Erve Brookert, Landgoed Sellink, de synagoge, de Jacobskerk en Villa Mondriaan zijn KunstOer-locaties.

In het Raadhuis exposeert Louise te Poele haar Achterhoekse Stillevens en is ook een tentoonstelling van kunstwerken te zien van basisschoolleerlingen van 't Waliën, die samen met hun grootouders hebben gewerkt aan een educatief kunstproject.

Meester en gezel
In de Jacobskerk wordt tijdens KunstOer de expositie 'Meester en gezel' geopend. Om de duizenden unieke monumenten in Gelderland, waaronder de toren van de Jacobskerk, ook in de toekomst in een goede conditie te houden, is er een nieuwe generatie vakmensen nodig. Het Gelders Restauratie Centrum wil jongeren enthousiasmeren voor vakmanschap en bezoekers van monumenten informeren over de mooie ambachten die bij een restauratie nodig zijn.

Informatiepunt
Het Raadhuis is het centrale KunstOer informatiepunt in het pinksterweekend. Tijdens KunstOer zijn daar en ook bij alle andere locaties entreebewijzen te koop à 3 euro. KunstOer-entreebewijzen met kunstboekje zijn al verkrijgbaar bij de VVV en de boekhandels Holders en Kramer. Met het KunstOer-entreebewijs zijn de exposities op de erfgoedlocaties tijdens het pinksterweekend gratis toegankelijk van 11 tot 17 uur. Bij Villa Mondriaan krijgen KunstOer-bezoekers korting.

Facebook @kunstoer kunstoer.nl

Meer berichten