Amy Winehouse Undercoversessie ft. Renske de Boer. Foto: Jan Dael
Amy Winehouse Undercoversessie ft. Renske de Boer. Foto: Jan Dael

Tributenight met Amy Winehouse en Bob Dylan in Openluchttheater Winterswijk

Winterswijk - In het Openluchttheater wordt op zaterdagavond 1 juni de derde editie van de Tributenight gehouden. Dit keer met twee toppers op het programma: The Amy Winehouse Undercoversessie en supportact Desire.

De Amy Winehouse Undercoversessie is geen tribute-act, maar een ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia. Onder leiding van bandleider Chris van der Meer kruipen de muzikanten in de huid van de zangeres met het iconische ‘beehive’ kapsel: Amy Winehouse.v De Engelse jazz- en soulzangeres werd bekend met haar album ‘Back to Black’ met daarop hitsingles als ‘Rehab’ en ‘Back To Black’. Ze werkte samen met onder meer Mark Ronson wat haar de grote hit ‘Valerie’ bezorgde.v Deze grootste zangeres van de 21e eeuw overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de "club van 27".

Bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische zangeres en vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht kon een vervolg niet uitblijven.

Supportact: Desire - Bob Dylan Tributeband

Desire heet de band die de gelijknamige LP van Bob Dylan in zijn geheel speelt. De band is hartstikke nieuw, want bestaat sinds december 2018, toen het voor Serious Request zijn debuut speelde. Beter gezegd een proloog want met enkele wisselingen in de band lijkt nu een mooi team te zijn gevormd. Het album Desire is opgenomen in 1975 en kenmerkt zich door een losse melancholische stijl met een hoofdrol voor viool en mondharmonica. De poëtische teksten met flinke lengte zijn hoogtepunten van liefde en protest en zorgen voor een meditatief gevoel van vrijheid!
We trekken mee met de cowboys en de gringo’s door de zonnige zuidelijke States met in elke bluesy stad een andere schat. De tribute aan dit artistieke album raakt een gevoelige snaar en is het waard om door jong en oud omarmd te worden. De gemoedelijke presentatie leidt tot een echte kroeg-sfeer en er mag zelfs geschuifeld worden.

Locatie: Openluchttheater Winterswijk
Aanvang 20.30 uur (theater open vanaf 20:00 u)
Entree: 15 euro voorverkoop € 17,50 aan de kassa en boekhandel Kramer

openluchttheaterwinterswijk.nl

Meer berichten