Stapavond voor ouders in Winterswijk

Winterswijk - Op woensdagavond 19 juni houdt Iris in de Buurt, onderdeel van IrisZorg in samenwerking met andere partijen, een stapavond voor ouders. Ouders van kinderen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar kunnen die avond gaan 'stappen' en leren de ins en outs van het uitgaan. Daarnaast krijgen zij tips over hoe ze er in de opvoeding mee om kunnen gaan. De avond begint om 19.00 uur. Aanmelden kan bij IrisZorg.

Tijdens de stapavond krijgen ouders informatie en advies over jongeren en alcohol. Hoe ga je om met de NIX18 leeftijdsgrens? Welke uitgaansdrugs zijn er en hoe werken ze? Allemaal voorbeelden van vragen die tijdens de avond aan de orde komen. Maar er is ook gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. De ouders worden uitgenodigd om jongerensociëteit Skinny Binny van binnen te zien en te horen hoe de verschillende partijen zich inzetten om uitgaan zo leuk en veilig mogelijk te houden.
Tijdens de avond zijn ook 'peers' van Irisz aanwezig: jongeren die op een laagdrempelige manier voorlichting over alcohol en drugs geven aan andere jongeren. Deze avond gaan zij met de ouders in gesprek.

De ouders volgen vier workshops: 1. Alcohol, uitgaan en opvoeding - hoe beleven jongeren dat. 2. Uitgaansdrugs: trends, effecten en risico's. 3. Gehoorschade, 4. Uitgaan en veiligheid. De afsluiting volgt om 22.00 uur. Hierna is er nog ruimte om specifieke vragen te stellen aan de deskundigen en de 'peers', en om ervaringen te delen.

Ouders kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar preventie@iriszorg.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.


--------------- einde persbericht --------------


Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.


Hartelijke dank.

Met hartelijke groet,

Armida Panka
Adviseur Preventie, Iriszorg, Iris in de Buurt

Terborgseweg 63 7001 GN Doetinchem

Telefoon: 088 606 1802 (voicemail)
WhatsApp/SMS: 06 -3164 1482


werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag

Meer berichten