Frans Mul overhandigt de voorzittershamer van de Winterswijkse Uitdaging aan Mark van Dam. 'Het waren zeven mooie en inspirerende jaren, maar nu wordt het tijd voor opvolging'
Frans Mul overhandigt de voorzittershamer van de Winterswijkse Uitdaging aan Mark van Dam. 'Het waren zeven mooie en inspirerende jaren, maar nu wordt het tijd voor opvolging' (Foto: Han van de Laar)

Mark van Dam gaat de 'Uitdaging' aan

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Mark een goede opvolger is van mij", aldus scheidend voorzitter Frans Mul van de Winterswijkse Uitdaging. "Ik ben nu ruim zeven jaar voorzitter geweest. Tijd voor een ander."

Winterswijk - Die opvolger was snel gevonden. Mark van Dam, eigenaar van camping het Wieskamp, kwam een keer voor iets anders bij de Winterswijkse Uitdaging. Toen had Harrie Garritsen, coördinator van de Uitdaging, hem al in het vizier. Na enkele gesprekken met de overige bestuursleden, penningmeester Hielke Bennink en secretaris Marloes Droppers, was de klik een feit.

De Winterswijkse Uitdaging is de 'sociale verbinder' tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Ondernemers worden gevraagd menskracht, materialen en middelen in te zetten en zo een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in Winterswijk. Er wordt niet om geld gevraagd, wel om ondersteuning. Door elkaar met gesloten portemonnee te helpen, wordt Winterswijk mooier gemaakt.

De overdracht van de voorzittershamer vond vrijdag 17 mei plaats in de WUh. Diverse lovende woorden vielen Frans ten deel. Ook zijn partner Ageeth van Ditshuizen werd bedankt voor 'het herhaaldelijk afstaan' van Frans.

Meer berichten