Foto:

Jonge filmmakers bereiken ongekende hoogte op Jacobstoren

Winterswijk - Eén toren, vijf filmpjes en tien jonge filmmakers. In de derde week van april namen 80 leerlingen van het Gerrit Komrij College deel aan het educatieproject Steenhouwn. De school had in deze week een projectweek met het thema beroepen. Naast het vakmanschap van steenhouwer gingen tien jonge filmmakers enthousiast de steigers op om het vak van filmmaker beter te leren kennen. Ze maakten in duos vijf mini-docu's, deze laten ons het educatieproject zien door hun jonge ogen.

Steenhouwn laat jongeren kennis maken met de vele kanten van het ambachtelijke vak van steenhouwer. Deze specifieke projectweek gaf 10 jonge filmmakers de kans een kijkje in de keuken te nemen van het vak van filmmaker onder professionele begeleiding van filmmaker Luc Wermers.
''Het was een hele klus, filmen, presenteren, interviewen, bewerken en editen, alles bij elkaar leidde dit tot een mooi eindresultaat. Ik ga deze documentaires zeker bekijken, wat een goed idee om deze verschillende beroepen op deze manier samen te brengen'', zegt wethouder Wim Aalderink.

Hoogtevrees
Dat het vak van filmmaker nog niet zo eenvoudig - en soms ook gevaarlijk - is, werd aan de lijve ondervonden. Op zo'n grote hoogte werken, maar ook filmen brengt toch de nodige spanning met zich mee. De beelden spreken voor zich; de hoogtevrees is toch door een aantal filmmakers met veel moed overwonnen.

De mini-documentaires gaan deze week in de week van de jonge film (20 tot en met 24 mei) in première. Elke dag gaat er een nieuw filmpje online! Kijk hiervoor op de website van www.meesterlijkvak.nl en de Facebookpagina van MeesterlijkVak Winterswijk

Meer berichten