De Gulle Smid gaat op 8 september de pauze verzorgen van de toerrit, die de Speelgoedbank heeft georganiseerd. (Foto: PR)
De Gulle Smid gaat op 8 september de pauze verzorgen van de toerrit, die de Speelgoedbank heeft georganiseerd. (Foto: PR) (Foto: PR)

Ook De Gulle Smid staat op voor kinderen in 'verborgen' armoede

Judy Kesnar en Marcel Smid waren direct enthousiast toen zij hoorden van het idee van de Speelbank Oost Achterhoek om een toerrit voor kinderen in 'verborgen' armoede te houden. Ze kwamen dan ook zelf met het idee de tussenpauze van de toerrit te verzorgen. Het gaat ook hen aan het hart dat zoveel kinderen in Nederland toch nog in armoede moeten opgroeien en hierom de nodige ontwikkeling zullen gaan mislopen met alle gevolgen van dien.

Winterswijk - Op één van de mooiste plekjes in Winterswijk zal het gehele gezelschap op 8 september neerstrijken om te genieten van de pannenkoeken die gebakken worden door Marcel en een aantal pannenkoeken-oma's. De kinderen kunnen aansluitend nog even lekker ravotten in de speeltuin.

Sinds vorig jaar hebben Judy en Marcel deze idyllische locatie betrokken en dat doen ze vol enthousiasme. Dit gaf de Speelgoedbank het vertrouwen om met hen weer een stap vooruit te zetten in de organisatie van de toerrit.

De familie Smid, bekende gezichten in de opera en theaterwereld, bracht al vrij snel het idee om in dit thema een leuke foto te maken om de Gulle Smid te bedanken voor al het moois dat zij voor deze prachtige kinderen gaan betekenen. Uiteindelijk werd het 'Leather meets gala' en hebben de betrokkenen een geweldige dag gehad. Er was contact gelegd met de Duif damesmode die geheel belangeloos schitterende jurken en sieraden beschikbaar stelde en of dat nog niet genoeg was zijn de dames verwend met visagie en een schitterend kapsel.

De toerrit op 8 september vertrekt om 11.00 uur bij de Speelgoedbank aan de Torenstraat en rijdt door Winterswijk, Aalten en Oost Gelre.

Hulp welkom
Tevens worden er nog helpende handen gezocht om op de dag zelf gezellig te helpen en sponsoren omdat de speelgoedbank het geheel niet alleen kan financieren. Kijk op www.speelgoedbankoostachterhoek.nl of de facebookpagina voor alle hulptroepen die wij nog zoeken om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken.

Er zijn nog plaatsen vrij. Ook voor kinderen die hun vriendje, vriendinnetje of klasgenootje een hart onder de riem willen steken. Een bijdrage is ook welkom op NL40 RABO 0318 1082 16 of ga naar dreamordonate 'Speelgoedbank oost Achterhoek' en doneer aan de crowdfunding. Meer Info: 06 588 956 60 of motorrit@speelgoedbankoostachterhoek.nl

speelgoedbankoostachterhoek.nl

Meer berichten