het LUST Food Truck Festival speelt zich af op het middenterrein, met daaromheen de foodtrucks, bar en het podium. Het inzetkaartje toont de opstelling.
het LUST Food Truck Festival speelt zich af op het middenterrein, met daaromheen de foodtrucks, bar en het podium. Het inzetkaartje toont de opstelling. (Foto Frank Bosvelt)

Happen, drinken en proeven, daarnaast sfeer en gezelligheid

"De basisgedachte is dezelfde gebleven", zegt Roy Heesen. "Genieten in het park, van de natuur, muziek, hapjes en drankjes. Overal waar we komen, willen we een klein paradijsje creëren." Hij is samen met Jeroen Schreurs de drijvende kracht achter het LUST Food Truck festival.

(door Han van de Laar)

Winterswijk – Jeroen: "Dit jaar beginnen we in Winterswijk op 24 mei. Het festival in het Scholtenbrugpark loopt door tot zondagavond 22.00 uur. Daarna organiseren we het nog zeven weekenden in Duitsland, zoals in Neuss, Nordhorn, Vreden en Bocholt."

Het zijn dan even zware weken voor de organisatoren. Woensdag transportdag, donderdag opbouwdag. Tijdens het weekend het festival, maandag en dinsdag afbreken en alles weer in de oude staat opleveren. Het is dan ook een kleine karavaan geworden, die steeds neerstrijkt. Een soort reizend circus met twee vrachtwagens met de festivalattributen. Daarnaast op festivaldagen nog twee Food Trucks van Jeroen en Roy zelf. Tevens een camper en een caravan om in te overnachten.

Roy en Jeroen hebben er nog steeds zichtbaar plezier in. Roy: "Altijd zien we wel weer verbeteringen. Zo doen we dit jaar geen theater, maar hebben DJ Larry Cook, die voor de sfeer zorgt. Daarnaast treden er ook (cover)bands op afgewisseld door sing-a-song writers. De opstelling is veranderd. Er komt een groot binnenterrein en daaromheen staan in een cirkel de Food Trucs, podium en bar. Alles is goed bereikbaar." Het terrein wordt sfeervol aangekleed en ook voor kinderen is er genoeg te doen. Jeroen: "We luisteren goed naar de wensen van onze Food Truckers. Met elkaar moeten we het festival maken. Een belangrijk aantal doet ieder jaar weer mee en gaat ook mee naar Duitsland. Daar presenteren we dit als Hollands evenement en dat slaat goed aan.

'Power to the Platteland'
Jeroen Schreurs (34) is genomineerd voor het VPRO-programma Tegenlicht 'Power to the Platteland'. Hij is een bevlogen ondernemer met grootse plannen. Naast twee ondernemingscentra, drie escaperooms, festivals en een beachclub is Jeroen bezig met de realisatie van een hotel en jongerenhuisvesting in de oude Driemark. En er staan nog diverse projecten op stapel, zoals Tiny Houses en plannen met de Kruisberg gevangenis in Doetinchem. Stemmen op Jeroen of een van de andere kandidaten kan via de website pioniers.op.vpro.nl.

Meer berichten