De Winterswijkse handbalvereniging WWV houdt allerlei feestelijke activiteiten op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. (Compilatiefoto)
De Winterswijkse handbalvereniging WWV houdt allerlei feestelijke activiteiten op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. (Compilatiefoto)

25 Jaar Handbalvereniging HCW: 'Handbalsport steeds populairder'

HCW is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen de Winterswijkse handbalverenigingen WWV en Fortuna en heeft sindsdien allerlei ontwikkelingen doorgemaakt. Dat is de aanleiding voor allerlei feestelijke activiteiten op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei.

(door Tessa Beusink, PR & Communicatie HCW)

Winterswijk - We zijn momenteel met ongeveer 150 leden. Na de fusie was er veel aanwas van jeugd. De groei van de jeugdafdeling heeft daarna een tijdje stil gestaan. De afgelopen jaren neemt dit tot onze vreugde weer toe. De afgelopen seizoenen deden we met elf teams mee in de competitie met zeven jeugd- en vier seniorenteams.

We hebben actieve leden in de leeftijd van 6 tot en met 75 jaar die ieder op hun eigen manier inzet leveren bij de vereniging. Sommige leden spelen of fluiten al jaren in de competitie op hoger niveau en andere leden zijn net begonnen. Zo is twee jaar geleden voor het eerst in de HCW geschiedenis een recreantenteam ontstaan die maandelijks een wedstrijd speelt. Ook kunnen we nog steeds bouwen op onze doorgewinterde trainers en vrijwilligers, die een leuke mix vormen met de nieuwe aanwas.

Dat de handbalsport steeds populairder wordt, komt mede door de topprestaties van de Nederlandse Handbaldames. Tijdens het WK en de Olympische Spelen hebben ze laten zien wat een gave sport handbal is. Natuurlijk wordt ook door HCW gewerkt aan het promoten van de sport. Zo wordt op 16 juni voor het eerst de Handball Battles voor jongens georganiseerd in Winterswijk.

Jubileumloterij
Een ander initiatief vanuit onze vereniging was het huis-aan-huis openhalen van oud papier. Dit zorgde jarenlang voor een goede ondersteuning van onze clubkas. Door het vervallen van deze opbrengst, proberen we nu op andere creatieve manieren geld in de kas te brengen. Met onze jubileumloterij hopen we een leuk bedrag binnen te halen voor het organiseren van jeugduitjes. Wij zijn daarnaast erg blij met de bijdrage van onze sponsoren om op die manier te beschikken over kwalitatief goede materialen en tenues.

Naast het ophalen van oud-papier hebben we ook afscheid genomen van onze oude thuisbasis, sporthal de Pelkwijk. Deze is ingewisseld voor de veelzijdige sporthal de Spoorzone. Aansluitend op het zaalseizoen kunnen we tijdens de zomermaanden onze energie kwijt op de Winterswijkse Beachvelden. Dit jaar spelen een aantal teams voor het eerst mee in deze competitie. Daarmee hebben we het gras ingeruild voor zand.

Al met al is er veel gebeurd in de afgelopen jaren en is er nog veel meer bij te praten. Daarom willen we alle leden, oud-leden, sponsoren, familie, vrienden via deze weg uitnodigen voor de receptie op zaterdag 25 mei van 15.00 tot 17.00 uur bij de beach-accommodatie op sportpark Jaspers.

Als voorproefje op deze receptie volgt er volgende week een uniek jubileummagazine als bijlage van deze krant.

Meer berichten