Kinderen starten voor een rondje op de RaceRunners, die nu bij atletiekvereniging Archeus officieel in gebruik zijn genomen.
Kinderen starten voor een rondje op de RaceRunners, die nu bij atletiekvereniging Archeus officieel in gebruik zijn genomen. (Foto: Han van de Laar)

'Iedereen moet kunnen sporten'

"Het is een mooi gebaar dat rechtstreeks uit de samenleving komt", zegt wethouder Elvira Schepers. Zij overhandigde twee cheques van ieder 2.350 euro. Eén voor SamenLoop voor Hoop en de ander voor atletiekvereniging Archeus die er extra RaceRunners mee kan aanschaffen. "Dit soort initiatieven is erg belangrijk. Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving." De gulle gevers van de bedragen zijn Rotary Winterswijk en de Werkgroep Sport.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - De Werkgroep Sport bestaat uit voorzitters van sportverenigingen. Hun presentiegeld wordt aan goede doelen geschonken. De Rotary Winterswijk houdt drie keer per jaar een bijeenkomst, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor het goede doel. De leden selecteren via een stemronde die goede doelen. Jos Pierik, secretaris van Archeus, gaf aan dat er nu goede kans is dat er nog een racerunner bijkomt. "De Dirk Kuyt Foundation en het Foppe (de Haan) Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Zij dragen maximaal 5.000 euro bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf 2.500 euro bijdraagt."

Alexander Tempels van Achterhoek in Beweging: "Er zijn nu twee atletiekverenigingen in de Achterhoek die specifiek sportlessen aanbieden voor mensen met een beperking. Dat zijn Archeus en Atletico uit Gendringen. Andere verenigingen treffen voorbereidingen."

SamenLoop voor Hoop

Kathy Mulder van SamenLoop voor Hoop was er ook mee ingenomen: "Het geld is voor onderzoek naar kanker en het verbeteren van de leefomstandigheden van kankerpatiënten. Daarom organiseren we bij Archeus een estafette op 6 en 7 juli. Iedereen kan zich inschrijven. De bedoeling is dan dat teams steeds een loper in de baan hebben."

De teller staat nu al op 403 deelnemers. Inschrijven kan nog steeds via samenloopvoorhoop.nl/winterswijk.

Meer berichten