Rachel Nijbroek (senior A)
Rachel Nijbroek (senior A) (Foto: PR Penta Winterswijk)

Penta succesvol bij halve finales 1e en 3e divisie in Varsseveld

Winterswijk - Wat een fantastisch turnweekend in Varsseveld. De zaterdag was voor de turnsters uit de 1e divisie. Janne Luisman en Minou ter Horst, jeugd N2, mochten in de 3e ronde als eerste Penta Winterswijk vertegenwoordigen.

Sterk beginnend op de sprong, daarna op naar brug en balk waar wat kleine foutjes werden gemaakt om weer sterk te eindigen met mooie oefeningen op de vloer. In de einduitslag vinden we Janne terug op een 8e plaats en Minou op een 9e. Deze resultaten betekenen dat beiden zich hebben geplaatst voor de meerkampfinale die in Tilburg wordt gehouden. Daarnaast wist Janne zich te plaatsen voor de toestelfinale op vloer en Minou tot onze verrassing voor de finale op de balk en als reserve op de brug. In de 5e ronde mocht Rachel Nijbroek, senior A, laten zien wat ze waard was. Ook zij mocht beginnen op de sprong, ook hier een sterke start met 2 mooie sprongen de tsukahara gestrekt en daarna de gehoekte versie van deze sprong. Daarna 3 gedegen oefeningen op brug, balk en vloer. Tot en met het bekend worden van de laatste uitslagen bleef het peentjes zweten, maar ook Rachel heeft zich weten te kwalificeren voor de meerkampfinale op zaterdag 15 juni in Tilburg.

Was de zaterdag al “enerverend”, de zondag spande wat dit betreft wel de kroon. De dames uit de 3e divisie zorgden voor de nodige stress, want wat was het bij tijd en wijle spannend. De eerste ronde was voor Madelon Vaartjes en Donna Meekes, pupil 1 N3. In de andere baan mocht clubgenootje Shania Vaartjes, pupil 2 N2, haar turnkunsten tonen. Madelon turnde vandaag een wat minder sterke wedstrijd, gezien het feit dat zij vorig jaar nog geen wedstrijd turnster was heeft ze het dit seizoen prima gedaan en zijn we erg trots op haar. Donna had ook niet helemaal de scherpte die ze tot nu toe in alle voorgaande wedstrijden had, wat ze overigens op zeer overtuigende wijze rechtzette op het laatste toestel, de sprong. Hier haalde zij verreweg de hoogste score en verdiende daardoor naast een plaats in de meerkampfinale ook een plek in de toestelfinale. Madelon is vandaag 22e geworden en Donna 6e. Shania ging ondertussen kalm maar vastberaden te werk in haar 4-kamp. Zij heeft zonder uitzondering prachtige oefeningen laten zien met als uitschieter haar sprongbeurt. Zij werd in de einduitslag 6e en heeft zich ook voor de meerkampfinale geplaatst, daarnaast sleepte ze bij sprong een plek in de toestelfinale in de wacht.

In de volgende ronde mochten Lot Beskers, jeugd N4, en Neve Smit, Merel Floors en Nouk Kos aan de slag. Lot heeft het vandaag weer goed gedaan. Liet op balk, vloer en sprong mooie oefeningen zien. Als laatste op naar brug die ze naar kunnen turnde. Dit alles bracht Lot naar een prima 7e plaats en de meerkampfinale. Daarnaast mag Lot ook dit jaar weer een gooi naar de bondstitel op de balk te doen. Merel, Neve en Nouk (jeugd 3e divisie), lieten op de andere baan een prima vloeroefening zien, daarna door naar sprong waar ze het ook keurig hebben gedaan. Voor Neve brachten de volgende 2 toestellen, brug en balk, jammer genoeg wat foutjes met zich mee, waar Nouk en Merel het er prima vanaf brachten. Nouk op de brug zelfs het hoogste cijfer, waar Merel naar onze mening wat is ondergewaardeerd. Neve is vandaag 14e geworden, Merel 13e en Nouk mocht op Moederdag de dik verdiende gouden plak van haar moeder in ontvangst nemen, wat een bijzondere en mooie geste van de organiserende vereniging was. VGV Varsseveld liet namelijk de moeders van alle 1e plek winnaars de medailles uitreiken. Nouk heeft naast de meerkampfinale een plek in de toestelfinale op brug en vloer behaald. Neve mag als pleister op de wonde ook in de toestelfinale vloer turnen.

De 3e ronde was voor onze junior turnsters D, Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers. Kyra heeft vandaag in haar eerste halve finale laten zien hoe zij gegroeid is in dit seizoen. Derlinde ging als een speer met jammer genoeg een klein foutje op de balk wat haar net een podiumplek kostte. Met een ijzersterke vierkamp turnde Lynn zich naar een mooie 5e plaats. Derlinde kwam op een prima 4e plaats. Kyra is in dit sterke deelnemersveld 15e geworden.


In de laatste wedstrijdronde van dit turnweekend mocht onze senior C turnsters Anne Schutten en Jade Derks turnen. Ze starten op de vrije oefeningvloer en trokken de ingezette sterke lijn op de volgende toestellen door. De concurrentie was erg groot en het aantal te verdienen plaatsen in de meerkampfinale bijzonder beperkt. Anne is vandaag op een 11e plaats terecht gekomen en Jade vond zich terug op een mooie 5e plek en verdiende daarmee een plaats in de meerkampfinale.

Meer berichten