Niels Oonk in actie in 't Verinkbos.
Niels Oonk in actie in 't Verinkbos. (Foto: Ron Rensink)

Niels Oonk wint ment naar overall zege in Kotten

Niels Oonk is zondag goed van start gegaan in de eerste menmarathon van het jaar in de Winterswijkse buurtschapen: Marathon Kotten. Hij trok niet de overwinning naar zich toe in de grootste rubriek, de tweespan pony’s, maar won ook de overall beker.

Bij zijn supersnelle tijden in de marathon werden alleen 1,6 strafpunten voor tijdsoverschrijding in de vaardigheid opgeteld. Tweede in deze negen deelnemers tellende rubriek werd Anke de Roos, gevolgd door Wilhelm Aarnink en Matti Heideman. Henk-Jan Hiddink stuurde zijn vierspan schimmeltjes prachtig en snel door de hindernissen. Zijn tijd in de marathon was net zo snel als die van Niels alleen liet hij meer strafpunten in de vaardigheid noteren. Hiddink won de vierspan ponyrubriek. Bram ten Pas (10) mende zijn eerste outdoor marathon. Met pony Wiske won hij de jeugdklasse.

Hans Lobeek
Hans Lobeek won de rubriek tweespan paard met zijn zelfgefokte zwarte Geldersen. In deze acht deelnemers tellende rubriek werd Jan Broeze tweede, René Plaggenburg derde en Renate Höfkes vierde. Raymond van de Vorle won de drie deelnemers tellende rubriek enkelspan paard. Tweede werd Wim te Winkel. Henk Smalbraak was de winnaar van de vier deelnemers tellende rubriek hobbyklasse. Tweede werd Martin Designer.

Meer berichten