Unieke prestatie van WDV-er Wim Bennink

Wim Bennink peinzend over de juiste zet
Wim Bennink peinzend over de juiste zet (Foto: ONK Veteranen)

Winterswijk - Afgelopen week werd in Wageningen voor de 15e keer het Open Nederlands Kampioenschap dammen voor Veteranen georganiseerd. WDV-er Wim Bennink (77) was één van de 9 deelnemers die alle toernooien meegedaan hebben.

Van de 88 deelnemers hadden maar liefst 72 dammers een hogere rating dan Wim Bennink.

Er moesten 8 wedstrijden gespeeld worden met op dinsdag, woensdag en donderdag een dubbele ronde. Een partij kon maximaal 5 uur duren. De gemiddelde duur van een partij was ca. 4 uur.

Van de 8 tegenstanders waren er 7 sterker dan Wim. Hij had een fantastische start met 4 remises. In de 5e partij maakte hij een rekenfout en moest het onderspit delven tegen zijn sterkste tegenstander.

Na in de 6e ronde weer een puntje gepakt te hebben volgden in de 7e en 8e ronde overwinningen, waardoor Wim op de 34e plaats eindigde in het algemeen klassement. Hierdoor liet hij maar liefst 38! sterkere spelers achter zich.

In het klassement van spelers met en rating van 801-900 werd Wim eerste met 9 punten. Zijn beste prestatie in de afgelopen 15 jaar. In 2018 en 2017 was hij ook 1e met 8 punten. Wim behaalde een toernooiprestatie van maar liefst 168 punten boven zijn huidige rating lag.

Meer berichten