De Belgische slagwerksensatie DrumSpirit - headliner van het showspektakel in Theater de Storm - in actie tijdens Belgium’s Got Talent dat vorig jaar werd uitgezonden bij VTM.
De Belgische slagwerksensatie DrumSpirit - headliner van het showspektakel in Theater de Storm - in actie tijdens Belgium’s Got Talent dat vorig jaar werd uitgezonden bij VTM. (Foto: PR)

Malletband 100-jarig Concordia: 'HITS wordt vorstelijke voorstelling!'

Het wordt dit jaar een extra feestelijk programma op Koningsdag 27 april in de theaterzaal van De Storm. In de eerste plaats uiteraard vanwege de verjaardag van koning Willem-Alexander, maar óók omdat muziekvereniging Concordia Kotten honderd jaar bestaat. Maar wat moest het worden? Die vraag stelden de leden van de malletband zich in aanloop naar het jubileumjaar. ''Zustervereniging KWOV was bereid het middagprogramma in De Storm - voor één keer - af te staan aan het jubilerende Concordia. Dat was de start van een aantal brainstormsessies van de malletbandleden onder leiding van Theaterproductiebedrijf Slagmoals'', aldus Jos Taken, instructeur van de malletband en brein achter HITS.

Kotten - Inmiddels hebben de slagwerkfanaten onder aanvoering van hun instructeur Jos Taken en hyperslagwerker Robbin Holweg een spectaculaire show ontwikkeld, met als basis muziek en beweging. Het eindresultaat is een uitermate gevarieerd programma in drie delen met slagwerk, dans en show, getiteld HITS. Deze show is één van de vele jubileumactiviteiten, waarmee de Kottense muziekvereniging - onder het motto 'Concordia Eeuwig Jong' - haar bijzondere jubeljaar feestelijk onderstreept.

Omdat de malletband van Concordia de organisatie van deze 'vorstelijke' show op zich neemt, ligt het voor de hand te denken dat er alleen slagwerk te horen is. Jos Taken: ''Niets is minder waar. Vanzelfsprekend heeft de malletband zelf een groot aandeel in het programma, maar ze wordt daarbij ondersteund door een flink aantal speciale gasten. Zo spelen leerlingen van scholengemeenschap Marianum in de begeleidingsband en is er een achtkoppige blazerssectie paraat.''

Popkoor Friends
Gezongen wordt er ook door Popkoor Friends uit Lichtenvoorde en enkele solisten. Bijzonder is het optreden van Badou Sy. De djembé (vaastrommel uit West-Afrika) is namelijk zijn grote passie.

Penta Dance Department komt met drie teams om het veelzijdige dansprogramma compleet te maken. Van hip-hop en streetdance tot jazz en moderne dans, het wordt de bezoekers allemaal in flitsend tempo voorgeschoteld.

Headliner: DrumSpirit

Headliner van deze productie is de finalist van Belgium's Got Talent van 2018, DrumSpirit. Deze jonge getalenteerde trommelaars uit België zijn getraind in muziektheaterspektakel en dat laten ze op verrassende wijze zien en horen. DrumSpirit zet vol in op percussie & performance entertainment en werd hiervoor al beloond met Europese Awards en een top 10 rangschikking op wereldniveau.

Drie delen
HITS! is een driedelige muzikale voorstelling. In het eerste deel Lang leve de Koning trekt een fictief koningspaar door een stad om te genieten van alles wat er georganiseerd is. Het publiek beleeft een spetterende stageshow met een taptoe, Afrikaanse muziek, gospel en streetparade.

Het tweede deel Hotel Alexander staat garant voor een muzikale verwikkeling in een hotel waar, door een fout, plotseling veel gasten op de stoep staan. Enkele toneelspelers van OBK Miste bestieren het hotel op geheel eigen wijze.

Tenslotte is er Het Muziekpaleis waar gasten een virtuele rondleiding krijgen. De verschillende zalen worden met hits van vroeger en nu verbonden in een mix van muziek, beeld en beweging. De show naar een bruisende climax gebracht door alle deelnemers.

Programma
Kom ook gratis genieten op Koningsdag 27 april vanaf 12.00 uur in Theater De Storm.
12.05 uur: Opening door Volksfeest-president Hans Smit.
12.15-13.00 uur, deel 1: Lang leve de Koning.
13.30-14.15 uur, deel 2: Hotel Alexander.
14.45-15.30 uur, deel 3: Het Muziekpaleis.
De shows zijn ook afzonderlijk te bezoeken.

Meer berichten