Matthijs Scheuten - net voor openingstijd - in de Misterstraat. "Alle winkelstraten hebben we feestelijk aangekleed."
Matthijs Scheuten - net voor openingstijd - in de Misterstraat. "Alle winkelstraten hebben we feestelijk aangekleed." (Foto: Han van de Laar)

Matthijs Scheuten nieuwe voorzitter ABH-City: 'We gaan volop door met vernieuwen'

Afgelopen maand werd Henk Jan Tannemaat opgevolgd door Matthijs Scheuten (39) als voorzitter van de ABH-City Vereniging. Matthijs is filiaalmanager van de HEMA en zit vol plannen. "Voor een belangrijk deel zetten we het beleid voort. Hier en daar zetten we andere accenten. Dat doen we samen met winkeliers, de Markt, horeca en 100%Winterswijk. Wat dat betreft, zijn er goede contacten over en weer."

(door Han van de Laar)

Winterswijk – Matthijs: "Ik werkte al vóór 2003 bij de HEMA in Oldenzaal. Heb toen diverse opleidingen gedaan. Vanaf 2003 ben ik filiaalmanager bij de HEMA in Winterswijk en ook in Groenlo. Ik ben een echte HEMA-man en dat bevalt goed. Twee jaar geleden waren wij dan ook supertrots dat we de beste HEMA waren en ook nu staan we weer in de top drie."

Samen met medebestuursleden Peter ten Hagen, Loes Oxener, Willem Pancras, Ellis Wiggemans en Ronald Sasbrink Harkema worden er plannen bedacht en ideeën uitgewerkt. Deze worden op de jaarlijkse vergadering al dan niet vastgesteld. Matthijs: "Ik wil toch liever weer naar twee vergaderingen per jaar in plaats van één. Dan worden we slagvaardiger en kunnen zo in oktober alvast de acties van 2020 op de agenda zetten. Ook willen we de kwaliteit van de verschillende activiteiten verhogen. We zoeken een evenementenbureau dat één en ander voor ons gaat organiseren. Ondertussen lopen onze eigen acties gewoon door. Zo zijn er binnenkort vier ballonvaarten voor twee personen te winnen met Moederdag."

Eenheid bewaren en een goede afstemming behoren tot de doelstellingen van Matthijs: "Voorop blijven lopen, vernieuwen en een aantrekkelijk koopcentrum blijven. Daarmee moeten we aan de slag. We hebben een enquête gehouden over de openingstijden. Het belangrijkste advies dat we op basis daarvan geven is om winkels op zaterdag tot 18.00 uur open te houden en vast te houden aan de koopzondagen in de huidige vorm."

abhcity.nl

Meer berichten