Leerlingen assembleren een luminaire aan de trainingslijn
Leerlingen assembleren een luminaire aan de trainingslijn (Foto: Sabine Arentsen)

Geslaagde Girlsday bij Signify

Winterswijk - Donderdag 11 april was het weer zover. Girlsday 2019 Signify Winterswijk (voormalig Philips Lighting) opende de deuren voor veel kinderen die graag een kijkje wilden nemen in de Techniek. Vanuit de Stichting VHTO wordt er elk jaar een speciale dag georganiseerd waarin met name meisjes een kans geboden wordt om te kijken bij verschillende technische bedrijven. Hierin krijgen ze een beeld wat er allemaal mogelijk is binnen ICT, beta en techniek. Ook dit jaar deed Signify hier weer aan mee. Zij tekende het volgende verslag op.

In de ochtend ontvingen we 14 meisjes van basisschool ’t Kisveld uit Neede. ’s Middags ontvingen we 27 jongens en meisjes van basisschool het Sterrenpalet uit Eibergen. Na een korte introductie over Signify gingen ze zelf aan de slag. De kinderen gingen onder andere componenten “picken” uit een fictief opgezet magazijn om zo een indruk te krijgen wat er allemaal aan voorbereidende werkzaamheden nodig zijn voordat assemblage kan beginnen. De collega’s zagen daar al geboren “pickers” ontstaan die heel snel waren en goed werk leverden. Daarnaast gingen de kinderen na een korte uitleg zelf een bedradingsschema maken. Hierin moesten de kinderen zelf de ledboards in de juiste volgorde leggen en de juiste bedrading aanleggen totdat er een werkend systeem ontstond. De feedback hierop van de kinderen was heel erg verschillend. Sommigen gaven aan dit “echt niet” te willen worden later, waar andere kinderen aangaven dat hun dit “vet cool” leek.

Armatuur assembleren
Na de voorbereidende activiteiten mochten de kinderen zelf een armatuur assembleren in de trainingslijn onder begeleiding van collega’s. Het resultaat was verbluffend. De kinderen hebben het zo goed gedaan dat ze direct aan de slag zouden kunnen als nieuwe collega’s. Tot slot hebben ze ook nog een kijkje kunnen nemen bij andere afdelingen in de vorm van een tour binnen Signify.

Na het uitreiken van een leuke herinnering aan deze dag aan iedereen die heeft deelgenomen was het ten einde en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag voor zowel de kinderen als de collega’s. Daarom hebben we besloten om in 2020 weer mee te doen. Deze dag zal georganiseerd worden op 23 april 2020.

Mocht je ook in het onderwijs zitten en interesse hebben om met de kinderen van groep 7/8 een bezoek te brengen aan Signify om de kinderen te helpen met hun oriëntatie in ICT, beta en techniek voor een evt beroepskeuze in de toekomst aarzel dan niet en neem contact op met Carolien Snippe van Signify. Bereikbaar via deze gegevens: carolien.snippe@signify.com of 06-52841296. Samen kunnen we dan kijken of we een leuk een leerzaam programma kunnen maken. Hopelijk tot volgend jaar!

Meer berichten