Wethouder Tineke Zomer (r.) rijdt een rondje op de duofiets met Tiny Grotenhuis-Egbers bij de opening van het Samenrijderspunt (Foto: Lineke Voltman)
Wethouder Tineke Zomer (r.) rijdt een rondje op de duofiets met Tiny Grotenhuis-Egbers bij de opening van het Samenrijderspunt (Foto: Lineke Voltman)

Fietsen weer mogelijk voor ouderen dankzij duofiets

"Voor mij is een duofiets een uitkomst, ik zie slecht en kan zelf niet meer fietsen, maar samen met iemand kan ik nu weer tochtjes maken", zegt de 82-jarige Tiny Grotenhuis-Egbers tijdens de opening van het Samenrijderspunt, afgelopen vrijdag in het Wuh gebouw door wethouder Tineke Zomer.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Het idee voor de duofiets is afkomstig van Else Klomps. "Ik had al langer het plan voor een dergelijke fiets om ouderen, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen toch de mogelijkheid te bieden erop uit te gaan. Met steun van de gemeente en allerlei organisaties is het samen met de Winterswijkse Uitdaging gelukt zelfs twee elektrische duofietsen aan te schaffen. Inmiddels zijn daar door sponsoring een driewieler met trapondersteuning en een familiefiets voor vier personen bijgekomen."

De fietsen staan gestald bij het Samenrijderspunt, gevestigd in de Wuh. Men kan zowel met een vriend of vriendin als met een van de tien vrijwilligers een fiets lenen tegen betaling van een borg van 10 euro, een vrije gift voor onderhoud van de fietsen is uiteraard welkom.

Tiny Grotenhuis had de eer van het eerste ritje met wethouder Zomer achter het stuur.

Meer berichten