Bert Berghoef, Anneke van Nierop, Nelly de Vries en Erik Dannenberg (vlnr) toasten op de 100ste klus van Present Winterswijk, (foto L. Voltman)
Bert Berghoef, Anneke van Nierop, Nelly de Vries en Erik Dannenberg (vlnr) toasten op de 100ste klus van Present Winterswijk, (foto L. Voltman) (Foto: )

100ste klus van Present geklaard: 'Vier'n en deurgaon'

"Stichting Present biedt hulp aan mensen die door andere instanties binnen het sociaal domein niet geholpen (kunnen) worden," aldus Bert Berghoef, voorzitter van Stichting Present Achterhoek, in zijn openingswoord tijdens de viering van de 100ste klus in Winterswijk in het Wuh gebouw.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - "Wij zijn een landelijke vrijwilligersorganisatie met 70 stichtingen in 130 gemeenten en twee jaar geleden zijn we in Winterswijk begonnen. We vormen een brug tussen mensen die iets willen doen en mensen die hulp nodig hebben, geen sociaal netwerk hebben, ziek zijn of geen financiële middelen hebben", vertelt Nelly de Vries, regiomanager Achterhoek. "We gaan niet uit van een hulpvraag maar vanuit vrijwilligers die iets willen doen en dat altijd in groepsverband. Voor hulp is een indicatie nodig van professionals, zodat we zeker weten dat de hulp bij de juiste mensen terechtkomt."

De hulpvraag kan zeer divers zijn; van helpen met een verhuizing tot tuinonderhoud of het schoonmaken van het huis. De hulp is kosteloos, de eventuele materialen moeten door de hulpvrager betaald worden.

100ste klus
Projectcöordinator Anneke van Nierop vertelt over de 100ste klus, die voor de goede orde al in januari heeft plaats gevonden: "Een groep studenten van het Graafschap College in Winterswijk heeft een mevrouw met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) verhuisd naar verpleeghuis Pronsweide. Het was een bijzondere ontmoeting zowel voor mevrouw als de studenten."

Erik Dannenberg, voorzitter Present Nederland gaf tot slot een toelichting over de ontwikkeling van de zorg in Nederland door de jaren heen, van hulpverlening door kerken en andere instanties tot de participatiemaatschappij. De bijeenkomst werd besloten met een toast op de 100ste klus onder het motto 'Vier'n en Deurgaon'

info www.presentwinterswijk.nl, tel. 06-14747345

Meer berichten