Vlnr: Robert Jan van Diest, Robert Berg, Geert Onstenk en onder Kim Luttikholt (l.) en Enid Peters met de boezemkussens.
Vlnr: Robert Jan van Diest, Robert Berg, Geert Onstenk en onder Kim Luttikholt (l.) en Enid Peters met de boezemkussens. (Foto: Han van de Laar)

Lopen van Hamburg naar Rotterdam: 'De inzet wordt enorm gewaardeerd'

In 2016 schreef het team 100%running uit Winterswijk zich in voor de sponsorloop van Hamburg naar Rotterdam. Ook dit Pinksterweekend gaat het team voor de vierde keer de uitdaging aan. Met acht lopers wordt 565 kilometer afgelegd. In totaal is een team van zo'n vijfentwintig personen actief: voor het vervoer, de catering, de sportverzorging, begeleidende fietsers en uiteraard de lopers. Doel is het ophalen van sponsorgeld.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Het met de loop opgehaalde geld gaat één op één over naar de landelijke stichting Roparun. Bij deze organisatie kan iedereen een aanvraag indienen. Als deze aan de voorwaarden voldoet, wordt het gehonoreerd. Eén van de criteria is dat er met de projecten vergroten van kwaliteit van leven wordt gerealiseerd. Robert Jan van Diest, één van de lopers: "Als er een aanvraag uit Winterswijk komt, dan ondersteunen wij die natuurlijk ook. Het motiveert ons en onze sponsors als er een lokaal initiatief wordt gehonoreerd."

Enid Peters, teammanager SKB: "We hebben tot nu toe twee keer een aanvraag gedaan. Eén voor koffertjes met boeken die uitleg geven aan kinderen waarvan één van de ouders kanker heeft. De andere betrof fietsen die aan een behandelstoel vastgemaakt worden, waardoor men bij de behandelingen kan bewegen. Beide zijn een enorm succes."

Kim Luttikholt, verpleegkundige op de mammapoli: "Nu hebben we een verzoek ingediend voor 150 boezemkussens. Het komt vaak voor dat vrouwen last houden van klachten, zoals pijn in de oksel en moeite met liggen. Om te verlichten, is er een boezemkussen ontwikkeld, dat ondersteuning biedt. Dit is overal te gebruiken."

Aanvragen
Robert Berg: "We weten dat Hof van Kairos uit Kotten een aanvraag heeft ingediend, evenals Hospicegroep De Lelie. Dat stimuleert enorm." Geert Onstenk: "De aanvragen worden snel en zorgvuldig afgehandeld. Vaak is het geld al binnen twee weken overgemaakt. Wij gaan hiermee dan ook vast nog een hele tijd door. Het wordt gewaardeerd."

Meer berichten