Directeur Dietmar Ikemeyer gaat de genodigden voor in het gebruik van de app.
Directeur Dietmar Ikemeyer gaat de genodigden voor in het gebruik van de app. (Foto: Han van de Laar)

App Winvred leidt toeristen de weg

Het was druk in het Biologisch Station Zwillbrock. Iedereen die iets te betekenen heeft op het gebied van toerisme in met name Winterswijk en Vreden, was aanwezig bij de presentatie van de zeer gebruiksvriendelijke app Winvred. De presentatie werd gegeven door Bert Roeterdink, beleidsambtenaar Economie bij de gemeente Winterswijk.

(door Han van de Laar)

Zwillbrock – Bert: "Er zijn veel mogelijkheden met deze app. Van belang is natuurlijk dat deze gratis is te downloaden en dat willen we ook zo houden. Verder kan Winvred 'oneindig' worden gebruikt. Nu staan er zo'n zes verhalen op, maar dan wordt uitgebreid met een veelvoud hiervan. Iedereen kan iets aanleveren. Imke te Selle van 100%winterswijk vormt de redactie en samen met de 'aangever' zorgt ze voor een mooi verhaal. Dat is zowel te lezen als te beluisteren en kan worden ondersteund door foto's en filmpjes. Zo is er voor elk wat wils!"

Imke: "De verhalen die er nu opstaan zijn: 'Op zoek naar Mondriaan', 'Werken in de steengroeve', Favoriete plekken in het Zwillbrocker Venn', Vogels spotten in het Ellewicker Feld', 'De Sauriërs van de Steengroeve' en 'Over Stiftjuffers en Cultverhalen'. Alles tweetalig. We roepen bij deze iedereen op verhalen te leveren, die we kunnen verwerken en inpassen. Men kan bijvoorbeeld bij de Jacobskerk staan, het verhaal over de kerk lezen of er naar luisteren en tegelijk een filmpje bekijken alsof men boven op de toren staat. Dat wordt dan een 360 graden panorama filmpje met uitzicht over heel Winterswijk."

Bert: "Zo kun je ook met een fietstocht langs een interessante boerderij komen. De boer heeft niet altijd tijd om een rondleiding te houden, maar met behulp van de app kan dat wel. Dan neem je bijvoorbeeld ook een virtueel kijkje in de stallen, terwijl je buiten op een terrasje van de koffie aan het genieten bent. Je ziet dan toch wat er binnen gebeurt."

Unieke app
Gienne te Gronde van VVV Winterswijk: "De app is tot stand gekomen dankzij medewerking van de gemeente Winterswijk, Stadtmarketing Vreden, Leadersubsidie van de Provincie Gelderland en een bijdrage van de Euregio. Speciaal ontwikkeld voor Vreden en Winterswijk. Ik durf rustig te zeggen dat het een unieke, grensoverschrijdende app is. Ik ben iets soortgelijks nog niet eerder tegengekomen. Je moet het zien als een service aan onze gasten, alle informatie op je mobiel door Winterswijk en/of Vreden. Wellicht blijven toeristen zo ook wat langer, omdat nu blijkt hoeveel er te zien en nog te doen is. Daarom ook die oproep aan iedereen om interessante informatie aan te leveren."

Na de presentatie nodigde Dietmar Ikemeyer, directeur van het 'Biologische Station Zwillbrock', de gasten uit om de app in gebruik te nemen tijdens een wandeltocht naar de flamingo's. "Het is een bijzondere app die zeker niet snel gaan vervelen!" Voor meer info: Facebook 100%winterswijk.

100procentwinterswijk.nl

Meer berichten