Sylvie Meerman
Sylvie Meerman (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succes voor Penta Winterswijk in Rotterdam

Winterswijk - In Rotterdam werden dit weekend de Bondskampioenschappen voor de instappers N3 en de halve finales voor de turnsters uit de 2e divisie georganiseerd. Namens Penta Winterswijk mochten Sylvie Meerman, Lynn Nijland en Dieuwertje Lucas hieraan deelnemen.

Voor Sylvie was het vroeg dag want zij mocht in de eerste ronde haar finale turnen. Een bijzonder knappe prestatie in het eerste jaar op dit niveau. Sylvie heeft laten zien wat ze waard is en eindigde met 4 keurig geturnde oefeningen op een 19e plaats. Dieuwertje Lucas, die uitkwam in de laatste wedstrijd, 2e divisie Senior, heeft dit gehele seizoen hard gewerkt en prima gepresteerd. Zeker gezien haar minimale trainingsuren voor deze divisie. Ze eindigde op een keurige 13e plaats. Hiermee staat zij tweede reserve voor de landelijke finale.

Op de zondag kon Lynn laten zien uit welk turnhout zij gesneden is. In de 4e en laatste ronde van dit weekend mocht zij turnen voor een plaats in de finale. Startend op de vloer zette ze een prachtige oefening neer, die haar meteen een plaatsje in de toestelfinales opleverde! Lynn vond zichzelf terug op de eerste plaats en mocht de gouden medaille meenemen. Fantastische prestatie ook gezien het deelnemersveld. Naast de 1e plek en een plaats in de toestelfinale op vloer is Lynn als reserve aangewezen voor de brug en de balk.

Mooi turnen en prima prestaties van onze turnsters. Penta Winterswijk is trots op de behaalde resultaten. De finale vindt plaats op 25 en 26 mei in Duiven.

Meer berichten