Foto:

Oude tijden herleven op het veld achter café Schreurs

KOTTEN - Oude tijden herleefden zaterdag achter café Schreurs in Kotten. Na zeventien jaar stilte rolde er weer een bal. Het voormalige 'zevende' van Spcl. Kotten 7 nam het op tegen FC Trias 6 in een enerverende reüniewedstrijd. Het duel, strak geleid door referee Geert van Eerden, eindigde in 5-9.

(door Jan Heynen)

Kotten 7 was vroeger vooral een gezelligheidsteam. Voetbaltechnisch van iets mindere kwaliteit, maar ze blonken wel uit 'in de derde helft'. Vorig jaar ontstond bij René Vreman het idee voor de reüniewedstrijd. Voorwaarde was wel om dit duel te spelen op het voetbalveld bij café Schreurs in Kotten. Hun oude stek, waar ze zoveel goede herinneringen aan hebben.

Een tegenstander was snel gevonden. Tijdens het Volksfeest in Winterswijk, kwam het idee terecht bij spelers van Trias 6. Dat is een vriendenteam met Kottense inslag. Chiem Bras: "Toen we dat hoorden, vonden we het meteen een puik voornemen. We kennen de spelers van Kotten 7 wel in meer of mindere mate, dus laat ze maar komen."

Geen VAR nodig
Zaterdag was het dan zover. De doelen werden teruggeplaatst, pilonnen vervingen de kalklijnen en het veld was wat ingekort - evenals de speeltijd. Met een heuse stadionspeaker, kleurrijke rookbommen en een strak gemaaide, doch ietwat hobbelige mat ging het na de Champions League-hymne los. Referee Geert van Eerden en zijn assistenten hadden geen VAR nodig in dit Duel der Titanen. 'Smerige' overtredingen bleven achterwege; de meeste valpartijen werden veroorzaakt door het hier en daar verraderlijk hobbelige veld.

Juweel
Het goed opgekomen publiek zag fraaie doelpunten, met een juweel van een vrije trap van Hennie ten Damme als onbetwist hoogtepunt. Na een verfrissende douche bij buurman en campingeigenaar Sander Pleiter werd er nog lang nagekeuveld en geborreld aan het schap bij 'Johan van de Schreur'. ''Het was een prachtige middag'', zo vatte de initiatiefnemer René Vreman de wedstrijd samen. ''Maar ik heb wel een beetje last van de knie...'' Een klein 'zwart gat' op het veld bleek de boosdoener. Oude tijden herleefden even, daar achter (en in) café Schreurs.

Meer berichten