Lenn Miggelbrink en Leon Slotboom
Lenn Miggelbrink en Leon Slotboom (Foto: PR Penta Winterswijk)

Knappe prestatie turners Penta Winterswijk

Winterswijk - Leon Slotboom, Lenn Miggelbrink en Bram Eppingbroek turnden in Enschede hun landelijke halve finale in de 3e divisie. Bij de Instappers, jongens van 9 en 10 jaar, turnden Leon en Lenn hun meerkamp tussen de 30 overgebleven turners van de kwartfinale. In de halve finale plaatsen de beste 12 jongens van de meerkamp zich voor de finale. Daarnaast kan een turner zich plaatsen voor de finale op ieder van de 6 toestellen. Daarvoor moet je bij de beste 6 van dat toestel eindigen.

Lenn had een succesvolle wedstrijd en haalde met zijn 3e plek het podium van de meerkamp. Een geweldige prestatie. Ook mag hij zich voorbereiden op de toestelfinales van de onderdelen Voltige en Brug. De finales van dit bondskampioenschap zijn op 25 en 26 mei in Alkmaar. Ook Leon turnde een knappe wedstrijd. Maar zijn puntentotaal was net niet genoeg om door te dringen tot de finale. Hij miste bijvoorbeeld maar op 2/10e punt de toestelfinale op het onderdeel Sprong. Toch kan Leon terugkijken op een mooie reeks wedstrijden die hem tot deze halve finale hebben gebracht.

Bram moest het als Senior ook opnemen tegen de 30 overgebleven turners uit de kwartfinale. Ook in deze groep gaan de beste 12 turners door. Bram werd 13e. Daarmee gaat hij niet rechtstreeks door naar de finale, maar hij staat wel reserve. Dat betekent als iemand zich afmeldt, dat hij naar de finale mag. Bram heeft zich wel direct geplaatst voor de toestelfinale op het onderdeel Sprong.

Meer berichten