Turnsters 6e divisie
Turnsters 6e divisie (Foto: PR Penta Winterswijk)

Vier 6e divisie turnsters Penta Winterswijk in actie tijdens regiofinale

Winterswijk - Op zaterdag 13 april hadden de meiden van de 6e divisie hun derde en laatste plaatsingswedstrijd. Bij de pupillen 1 turnden zes meiden voor een plaats in de regiofinale. Er werd door iedereen een prima wedstrijd geturnd, wat in een bijzondere uitslag resulteerde: de meiden eindigden allemaal achter elkaar.

Carlijn Klein Goldewijk turnde een stabiele wedstrijd, zoals we dit jaar van haar gewend zijn. Zij werd keurig 5e. Een 6e plek was er voor Indy Dibbets. Zij had bovendien het hoogste cijfer op vloer! Daarachter kwam Fenne Jansen, ondanks een val van balk werd ze mooi 7e. Deze drie meiden zijn door naar de finale op 25 mei! Marjolein Huetink turnde zich, mede dankzij een 2e notering op balk, naar een 8e plek. Voor Iris Nijman was het de brug waar ze het het hoogst eindigde van allemaal. Zij werd 9e. Mila Hoog Antink turnde erg netjes, maar had helaas wat pech op sprong. Desondanks werd ze nog mooi 10e.

In de tweede wedstrijd kwamen Lynn Schreurs en Pleun Elsinghorst in actie. De meiden begonnen vandaag op brug, waar ze beide hun wedstrijd goed zijn gestart met een 2e plaats op dit toestel voor Lynn, en voor Pleun een 3e plaats. Dit zette de dames voort op balk en vloer, waarbij Lynn zelfs het 1e cijfer haalde op balk. Ook Pleun heeft laten zien dat ze ten opzichte van de vorige wedstrijd weer vooruit is gegaan op deze toestellen, waarbij vooral op vloer ze weer wat puntjes op de i heeft gezet. Dan het laatste toestel sprong die voor Lynn altijd nog spannend is, maar uitstekend heeft gedaan vandaag. Pleun heeft vandaag ook een hartstikke goede sprong laten zien, wat haar een 2e plaats op dit toestel heeft opgeleverd. In de einduitslag was Pleun terug te vinden op een nette 6e plaats en Lynn op een welverdiende eerste plaats.

Na afloop van deze laatste plaatsingswedstrijd werd bekend gemaakt welke turnsters zich hebben geplaats voor de regiofinale welke zal plaatsvinden op 25 mei in Winterswijk. Namens Penta Winterswijk zullen Carlijn Klein Goldewijk, Indy Dibbets, Fenne Jansen en Lynn Schreurs in actie komen.

Meer berichten