Wereld van Wenters opent oude bakkerij

Winterswijk - In de Wereld van Wenters aan de Meddosestraat verrijst beetje bij beetje een steeds leukere museumlocatie. Van de drie geschakelde winkelpanden waren er al twee gereed gemaakt, terwijl de ontvangstruimte en de expositieruimte al functioneren vanaf 2017. Er werden al exposities gehouden over Gerrit Komrij en Max van Dam en sinds januari loopt er de tentoonstelling 'Bakkers van toen'. De officiële opening van de bakkerij zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 26 april.

De kers op deze bakkerstaart is dat nu het winkelgedeelte van de oude bakkerswinkel geheel in oude glorie is hersteld. Een monument opknappen luistert nauw, maar de bouwploeg – bestaande uit vrijwilligers van Vereniging Het Museum – heeft er iets prachtigs van gemaakt. Niet alleen de winkel is nu te bezichtigen, maar ook de ruimte met de oude oven. Helaas mag die niet meer worden gestookt, maar de wijze waarop vroeger het brood werd gebakken is goed te zien. De overgang van de ontvangstruimte naar de oude bakkerij is een belevenis op zich: heel even waan je je in de Meddosestraat van rond 1920.

Daarna is deze ook toegankelijk voor het publiek. De Wereld van Wenters is in de wintertijd geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 17.00 uur, en in de zomer van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, alsmede op de koopzondagen. Incidenteel zijn er andere activiteiten, zoals lezingen, kerstmarkt, meimarkt en dergelijke.

Vrijwilligers welkom
\Een groep vrijwilligers van Vereniging Het Museum zorgt er voor dat de Wereld van Wenters draait. Zij ontvangen de bezoekers van het museum en verkopen toegangskaarten. Verder zorgen zij voor het verkopen van koffie, thee en frisdranken en geven rondleidingen in de expositieruimte en in het bakkerijpand. Er werken ook mensen van de zorginrichting De Lichtenvoorde mee in het museum.

Wij zijn op zoek naar mensen die dit team willen versterken. U werkt een of meer dagdelen per week, van 11.00 tot 13.30 of van 13.30 tot 17.00 uur. Heeft u belangstelling voor de geschiedenis van Winterswijk en wilt u dat graag met bezoekers delen, dan zien wij u graag tijdens openingsuren in de Meddosestraat 40. Aanmelden kan: 0543 533 533 of wereldvanwenters@outlook.com

Meer berichten