Een aantal vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt en een aantal chauffeurs rondom de auto welke door garage Winkelhorst voor promotiedoeleinden is aangeboden.
Een aantal vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt en een aantal chauffeurs rondom de auto welke door garage Winkelhorst voor promotiedoeleinden is aangeboden. (Tanja Bouwhuis Fotografie & Ontwerp)

AutoMaatje blijkt succes: extra chauffeurs gezocht!

Winterswijk - Half februari gaf burgemeester Joris Bengevoord het startsein voor het project ANWB AutoMaatje in Winterswijk. Minder mobiele inwoners die zelf geen vervoer hebben kunnen gebruik maken van AutoMaatje. Tegen een kleine vergoeding worden zij door een vrijwillige chauffeur naar hun bestemming gebracht. Het project blijkt een ongekend groot succes te zijn, want inmiddels zijn er door de vrijwilligers al meer dan 200 ritten gemaakt.

Vanwege deze enorme drukte zoekt AutoMaatje nu, naast de huidige 25 chauffeurs, extra chauffeurs. Een chauffeur brengt met zijn/haar eigen auto iemand ergens naar toe. Meestal leveren deze ritjes leuke gesprekken op. Het woord AutoMaatje bestaat immers ook uit twee woorden; t.w. Auto en Maatje. Op termijn hoopt men dan ook te bewerkstelligen dat chauffeur en gebruiker maatjes worden. Inmiddels zijn er ook al een aantal mooie matches gemaakt.

Ben je in het bezit van een eigen auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? Dan komt AutoMaatje graag met jou in contact. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via telefoon 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl. Langskomen mag natuurlijk ook tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wilt je binnenkort ergens naartoe, maar heb je nog geen vervoer? Dan kun ook jij gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt je dan naar je bestemming. Om je rit aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met het Samenrijderspunt telefoonnummer 0543 200 036.

Meer berichten