Peter Buwalda
Peter Buwalda (Foto: Linda Stulic)

Schrijver Peter Buwalda komt op 11 april naar Winterswijk

Winterswijk - Schrijver Peter Buwalda komt op donderdag 11 april op initiatief van boekhandel kramer  naar Winterswijk. De lezing in het Doopsgezind kerkje begint om 20.00 uur.

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

Zijn langverwachte tweede roman 'Otmars zonen' is begin maart verschenen en de schrijver komt nu al op uitnodiging van boekhandel Kramer op 11 april naar Winterswijk om te vertellen in het doopsgezinde kerkje. Dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met het werk van een begenadigd schrijver.

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de meeslepende wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve,( = omvangrijke roman in meerdere delen waarin de ontwikkeling van een personage wordt beschreven in een groot tijdsverloop) De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Kaarten zijn voor € 12.50 (incl. koffie /thee) te koop bij boekhandel Kramer 0543-512173; info@boekhandelkramer.nl

www.boekhandelkramer.nl

Veronie Snijder-Kramer

www.boekhandelkramer.nl

Meer berichten